bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dragon Haven
Dragon Keeper
Magins skepp
Mördarens Jakt, del 1 & 2
Mördarens lärling
Narrens hemlighet
Narrens öde
Royal Assassin
Sorgeskeppet
Vargbroder
Ödets skepp
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNarrens uppdrag

 
Författare: Robin Hobb
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9127074498
 
Spänning:  9
Romantik:  4
Humor:  6
Lärorik:  4
Sorglig:  8

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Sex hertigdömen regeras sedan urminnes tid av kungasläkten Fjärrskådarna, som besitter en egenskap som benämns Färdigheten och som ger dem förmågan att verka på avstånd. Det finns också människor som kan kommunicera med djur, vilket anses farligt och perverst. De kallas för Klokskapare och jagas och dödas under grymma former.

Fjärrskådarättlingen Sonen har båda dessa egenskaper. Vi möter honom nu på nytt när han har dragit sig tillbaka till en enslig stuga i vildmarken för att återfinna sig själv. Men ödet vill annorlunda.

En dag uppsöks han av sin gamle läromästare Chade som vill locka honom tillbaka till hovet som lärare åt den unge prins Trofast. Sonen är betänksam, men så får han besök av en ståtlig ryttare i gyllene färger. Det visar sig vara en vän från barndomen, Narren. Även han vill få Sonen att återvända till Fjärrskådarnas hov. Då kommer bud om att prinsen har kidnappats av Klokskapare. Sonen och Narren får i uppdrag att finna och återbörda prinsen. Men även prins Trofast är en Klokskapare...

'Narrens uppdrag' är första delen i serien 'Den gyllene mannen', en ny underbar berättelse av Robin Hobb.

Medelbetyg: 5 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Narrens uppdrag :


Sanne 2006-10-29 13:54
När vi nu än en gång får möta Sonen, har han hunnit bli 35 år, och har dragit sig undan i en enskild stuga, tillsammans med sin varg, för att försöka finna sig själv och läka sina själsliga sår. Hans gamla lärare Chade dyker upp för att försöka övertala honom att återvända till hovet för att bli färdighetslärare åt den unge prins Trofast, men Sonen låter sig inte övertalas. Först när Narren kommer på besök, och bud kommer om att prinsen kidnappats, ger Sonen upp motståndet och kastar sig än en gång in i den intrigfyllda världen kring Fjärrskådarna.

Återigen är det en oerhört spännande berättelse som vi kastas in i redan från första sidan. Stämningar, personer och miljöer känns igen från första serien om Fjärrskådarna, och det mörka hot som ligger över Sex hertigdömen är inte mindre allvarligt än tidigare. Även den här gången är det mycket psykologi i berättelsen, bland annat är förhållandet mellan Narren och Sonen mycket i fokus, det är inget lätt förhållande, och missförstånden sliter på vänskapen och kastar båda ut i förtvivlan. Sonens kärlek till Molly är också en viktig del i berättelsen, och det hela kompliceras ytterligare av att Molly under åren som gått gift sig med Burrich.

Oerhört spännande, ljuvligt välskrivet, en historia som fångar en i ett järngrepp som inte släpper taget. Jag har helt enkelt inte ord att beskriva hur bra det här är...
Betyg 5

Dracnight 2007-05-12 01:04
Åter igen, underbart...

I de tre böckerna Narrens uppdrag, hemliget och öde får man de svar man längtat efter och alla oklarheter klaras upp. Man får åter igen följa Sonen då han blir indragen maktkampen igen och det dröjer inte många sidor förrän man är trollbunden.
Ska man läsa fantasy så läs läs böckerna av Robin Hobb! Glöm bara inte att ha en ask med pappersnäsdukar bredvid dig för det kommer tillfällen där man måste ha ett hjärta av sten för att inte börja snyfta hejdlöst!
Betyg 5

ElinJ 2008-05-31 15:12
älskaarrrrrrr denna boken!! har läst resten av margaret också och de håller fortfarande samma klass. man kan känna hur kännslorna svallar hor ett bedrägeri gör ont i hjärtat och hur man bara vill vara en del av allt detta!! Många tårar är fällda över boken och jag är nu säker på att jag har hittat min favorot författare!=)<3
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Narrens uppdrag


  Köp boken som film på cdon: