bokrecensioner boktips

Narrens hemlighet

Författare: Robin Hobb
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9127097463


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Förhållandena i Sex Hertigdömen har förändrats och för Sonen har det blivit omöjligt att återvända till sin eremittillvaro. Han flyttar tillbaka till Bockborgen och återgår till att vara sin gamle lärare Chades assistent. Men Chade börjar bli till åren, och Sonen tvingas ta över allt mer av hans ansvar. Det blir också Sonens uppgift att försöka lotsa riket förbi ett annalkande inbördeskrig. Men officiellt är han prins Trofasts livvakt med namnet Tom Grävlingsstrimma, och han undervisar prinsen i både Klokskapen och Färdigheten.

När så drottningen vill gifta bort prins Trofast med Elliania, en ung gåtfull prinsessa från Utöarna, börjar problemen. Det visar sig att Narren gömmer på hemligheter, och när Elliania skickar ut prins Trofast på ett omöjligt uppdrag för att vinna hennes hand, måste Sonen följa med utan sin gamle vän.

'Narrens hemlighet' är andra delen i trilogin 'Den gyllene mannen' av Robin Hobb, känd för trilogierna 'Berättelsen om Fjärrskådarna' och 'Handelsmännen och de magiska skeppen'.

Medelbetyg: 5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Narrens hemlighet :
2006-10-29 14:18
Ännu en fantastisk berättelse från Fjärrskådarnas värld, med Sonen och Narren i centrum, men med så oändligt mycket mer. Sonen har mist sin vän vargen Nattöga, och förhållandet till Narren blir alltmer komplicerat. Det blir inte enklare av att Narren får besök från sitt förflutna, i form av ett sändebud från Bingestad.

Sonen ger sig iväg tillsammans med prins Trofast, på ett uppdrag som prinsen fått av prinsessan Elliania, för att vinna hennes hand. Det är ett omöjligt uppdrag som innebär mycket svåra strapatser, och hela följet sätts på svåra prov.

Spänningen stiger, drakar blir en ytterst påtaglig del av berättelsen, och de vindlande förvecklingarna bara tilltar. Sonens tillvaro tycks vara en ständigt farofylld väg mot okända mål, och relationerna i hans liv är aldrig enkla.

Det här är, som alltid när Hobb håller i pennan, oerhört bra. Spännande, levande, och med många oväntade vändningar, och psykologiskt djup. Rekommenderas varmt!
Betyg 5
2007-10-06 18:36
Den bästa serien jag har läst i hela mitt liv. Sättet som författaren har skrivit boken på fångar hela mitt medvetande. Att man inte kan komma in i boken och hjälpa till gör mig helt frustrerad.
Sonens och Narrens förhållande till varandra är en underlig kärlek utan gränser. Dersas liv är sammankopplade till slutet och deras öden utgår från varandra. Sonen har varit med om mycket i sitt liv. Aldrig har han fått bestämma över sigsjälv. Hans liv tillhör helt och fullt Fjärrskådar ätten och han gör sin plikt, medveten om att hans privata liv elimineras. Man har fått följa honom från barnsben (mördarens lärling : berättelsen om Fjärrskådarna) till nu. under hela hans liv har andras öden påverkat honom.

Jag grät i tre timmar efter att ha läst sista boken i serien. Man måste läsa den för att förstå. Och jag hoppas att alla gör ett försök!
Betyg 5
2008-05-31 15:17
Narrans hemlighet är en fruktansvärd hemlighet. jag blir ledsen att jag inte kan hjälpa till och om jag skulle få välja var jag skulle leva så skulle det vara vid sonens sida.!!=)<3 jag känner mig så sorgsen när jag läser den.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Narrens hemlighet
Liknande böcker:
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman