bokrecensioner boktips

Ödets skepp

Författare: Robin Hobb
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9127085147


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Robin Hobb har etablerat sig som en av vår tids bästa fantasyförfattare. Och ingenstans är detta tydligare än i trilogin Handelsmännen och de magiska skeppen. Den tredje och avslutande delen, Ödets skepp, berättar om hur en fordom blomstrande stad förvandlats till ett blodigt slakthus av krig och girighet; om ett stolt och mytomspunnet släkte på gränsen till utrotning; om familjen Vestrit och dess själskepp.
Bingestad skakas av inre oenighet när det plötsligt anfalls av yttre fiender, en invasionshär från Chalced, slavriket i norr. Matriarken Ronica Vestrit försöker samla stadsborna till gemensamt försvar, men anklagas för förräderi. Det finns någon i Bingestad som inte kan tillåta att Ronica tar ledningen, oavsett vad det kommer att kosta.

Althea Vestrit befinner sig samtidigt långt ute till havs ombord i det psykotiska själskeppet Parat. Oförtröttligt letar hon efter familjeskeppet Vivacia som hamnat i händerna på en fruktad pirat.


Medelbetyg: 5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ödets skepp :
2006-10-29 13:31
Sista delen i trilogin 'Handelsmännen och de magiska skeppen' är en oehört spännande avslutning på en sant storslagen fantasysaga, med ingridienser som pirater, magi, drakar, romanser och krig.

Altheas jakt på sitt själskepp Vivacia går vidare, med hjälp av det själsligt skadade skeppet Parat. Altheas väninna, träsnidaren Amber, snidar om Parats sargade ansikte, och ger honom synen åter. Samtidigt ger hon honom anletsdragen av en som hon älskar mycket djupt, och vi som läst mer av Hobb börjar genast leta i minnets bibliotek, eftersom dessa Parats nya drag för tankarna till tidigare äventyr.

Detta är en helt sanslöst bra avslutning på en halsbrytande historia. Spänningen är på topp hela vägen, de psykologiska vinklingarna gör berättelsen djupare och mer trovärdig, och de politiska inslagen förhöjer domedagskänslan. Personporträtten är som alltid lysande, allt är mångfasetterat, inget är enbart svart eller vitt. Rekommenderas varmt till alla som gillar en bra thriller, en spännande saga, och helt enkelt en levande berättelse.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ödets skepp
Liknande böcker:
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman