bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Dragon Haven
Dragon Keeper
Magins skepp
Mördarens Jakt, del 1 & 2
Mördarens lärling
Narrens hemlighet
Narrens uppdrag
Narrens öde
Royal Assassin
Sorgeskeppet
Vargbroder
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÖdets skepp

 
Författare: Robin Hobb
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning, äventyr
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9127085147
 
Spänning:  9
Romantik:  5
Humor:  3
Lärorik:  5
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Robin Hobb har etablerat sig som en av vår tids bästa fantasyförfattare. Och ingenstans är detta tydligare än i trilogin Handelsmännen och de magiska skeppen. Den tredje och avslutande delen, Ödets skepp, berättar om hur en fordom blomstrande stad förvandlats till ett blodigt slakthus av krig och girighet; om ett stolt och mytomspunnet släkte på gränsen till utrotning; om familjen Vestrit och dess själskepp.
Bingestad skakas av inre oenighet när det plötsligt anfalls av yttre fiender, en invasionshär från Chalced, slavriket i norr. Matriarken Ronica Vestrit försöker samla stadsborna till gemensamt försvar, men anklagas för förräderi. Det finns någon i Bingestad som inte kan tillåta att Ronica tar ledningen, oavsett vad det kommer att kosta.

Althea Vestrit befinner sig samtidigt långt ute till havs ombord i det psykotiska själskeppet Parat. Oförtröttligt letar hon efter familjeskeppet Vivacia som hamnat i händerna på en fruktad pirat.Medelbetyg: 5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ödets skepp :


Sanne 2006-10-29 13:31
Sista delen i trilogin 'Handelsmännen och de magiska skeppen' är en oehört spännande avslutning på en sant storslagen fantasysaga, med ingridienser som pirater, magi, drakar, romanser och krig.

Altheas jakt på sitt själskepp Vivacia går vidare, med hjälp av det själsligt skadade skeppet Parat. Altheas väninna, träsnidaren Amber, snidar om Parats sargade ansikte, och ger honom synen åter. Samtidigt ger hon honom anletsdragen av en som hon älskar mycket djupt, och vi som läst mer av Hobb börjar genast leta i minnets bibliotek, eftersom dessa Parats nya drag för tankarna till tidigare äventyr.

Detta är en helt sanslöst bra avslutning på en halsbrytande historia. Spänningen är på topp hela vägen, de psykologiska vinklingarna gör berättelsen djupare och mer trovärdig, och de politiska inslagen förhöjer domedagskänslan. Personporträtten är som alltid lysande, allt är mångfasetterat, inget är enbart svart eller vitt. Rekommenderas varmt till alla som gillar en bra thriller, en spännande saga, och helt enkelt en levande berättelse.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ödets skepp


  Köp boken som film på cdon: