bokrecensioner boktips

Kärlekens raseri

Författare: Ian McEwan
Genre: Roman
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9173247227


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det hela börjar som en romantisk picknick - vetenskapsjournalisten Joe Rose har återförenats med sin hustru, Keatsforskaren Clarissa, efter en sex veckors skilsmässa. Då inträffar en händelse som kommer att bli startpunkten för en dramatisk historia om kärlek och besatthet: en luftballong har slitit sig och fem män förenas i sina försök att hindra den från att driva iväg med en liten pojke.

Joes möte med den unge Jed Parry, en av männen på olycksplatsen, vänder upp och ned på allt. Ett par ögonkast och en flyktig kommentar sätter igång en process som kommer att kasta omkull hela Joes tillvaro och dra ner honom i en ström av skrämmande händelser. Allt det Joe trodde var stabilt och oföränderligt - kärleken till Clarissa, hans starka tro på förnuft och rationalitet - är plötsligt hotat. Men vari består egentligen det hot Joe upplever så starkt att det till slut får honom att frukta både för sitt eget och Clarissas liv? Är det Parrys fanatiska passion eller kommer hotet i sjävla verket från Joe själv?

Kärlekens raseri är en av 90-talets mest omtalade engelska romaner. Den kombinerar formkänsla och utsökta litterära kvaliteter med spänningen hos en thriller. Det är en bok som håller läsaren fången från första till sista sidan.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kärlekens raseri :
2006-07-10 20:06
Denna historia om vad som händer Joe Rose efter att ha bevittnat en katastrofal olycka engagerar. McEwan är en superintellektuell författare, som jag tror kan intressera läsare på flera olika plan. "Kärlekens raseri" är inte minst spännande.
Jag blir riktigt imponerad av "Bilaga I" som är en (autentisk) vetenskaplig rapport från en brittisk medicinsk tidskrift. Jag kollade själv upp ett par av de vetenskapliga referenser som citeras och fann dem vara genuina!

Tonen känns igen från andra romaner signerade McEwan - lugnt, analyserande, klart, tydligt. En njutning att läsa. Lyckligtvis är det dessutom ne riktigt bra översättning.

Men - och det är väl kanske det enda "men" jag har - vem flyger heliumballong i dessa dagar?
Betyg 4
2007-06-02 11:10
2+
Njaaaa, ojämn historia som växlar mellna tt vara mycket spännade till att bli galet tråkig.
Har inte satt några spår hos mig över huvudtaget.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kärlekens raseri
Liknande böcker:
Jungfruns döttrar
 U. Rööser
Ärr
 A. Olafsdottir
Trösklar
 B. Danielsson
Äppelmåne
 Y. Terjestam
I hundkäxens tid
 L. Olofsson