bokrecensioner boktips

Hetta

Originaltitel: Solar
Författare: Ian McEwan
Genre: Roman
Ämnesord: humor, vetenskap
Utgivningsår: 2010
ISBN: 9789173372695


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Så här roligt har Ian McEwan aldrig skrivit förut - trots ett flertal litterära utmärkelser och elva romaner bakom sig. Från första sidan skrattar vi gott åt Nobelpristagaren i fysik Michael Beard, som har sin yrkesmässiga storhetstid bakom sig. Han lever dock gott på sitt namn och åker på konferenser världen över och sprider glans med sin närvaro. Han är också en beryktad kvinnokarl, inne på sitt femte äktenskap, men även det är på upphällningen. När såväl Beards yrkesliv som privatliv krisar lägger han all sin kraft på att ge sin karriär en ny skjuts. Den här gången ska han rädda världen från de hotande klimatförändringarna.

Från den arktiska kylan vid polcirkeln till de heta öknarna i New Mexico utspelar sig denna mörka och farsartade satir över en mans girighet och självbedrägeri.

Ian McEwan är född 1948 i England. Han är författare till bland annat Amsterdam, Lördag, Försoning och På Chesil Beach. Hetta är hans tolfte roman. Han anses vara en av Englands största författare idag.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hetta :
2012-01-13 13:46
Denna bok är det roligaste jag läst.Mcewan fångar det som kvinnor skulle säga djupt tragiskt ..men huvud personen fångar det som varje medelålders man genom insikt förstår.Detta är en riktigt rolig bok och framförallt även för bittra kvinnor retar ..Har aldrig skrattat så hjärtligt åt den osympatiska huvudpersonen Nobelpristagaren Michael Beard..

Ha det så roligt
Betyg 5
Liknande böcker:
A. Lena Persons hjärte..
 S. Nordenswan
Halvmördaren
 H. Nesser
Adamsons
 G. Antti
Allt jag önskade
 L. Dillon
i sommar blir det nog..
 S. Savonlahti
Queenie
 C. Carty-Williams
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell