bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Emma
Förnuft och känsla
Lady Susan
Mansfield Park
Northanger Abbey
Persuasion
Sense and Sensibility
Stolhet och fördom
Stolthet och fördom
Stolthet och fördom
Övertalning
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Dolda talanger
 M. Carnehult
Mormors val
 K. Branzell
De kommer att drunkna..
 J. Anyuru
1794
 N. Natt och Dag
Äventyr på kryssningsb..
 A. Örtengren
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
Tokyo blues
 P. Hintze

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerPride and prejudice

 
Författare: Jane Austen
Genre: Roman
Utgivningsår: 1813
ISBN: 0141439513
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mr and Mrs Bennet live with their five daughters at Longbourn in Hertfordshire. Jane, the eldest, falls in love with Charles Bingley, a rich bachelor who takes a house nearby with his two sisters and friend Fitzwilliam Darcy. Darcy is attracted to the second daughter, Elizabeth.

Medelbetyg: 4 (18 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Pride and prejudice :


dichoso 2006-05-26 16:49
En klassiker som har sin självklara plats i min bokhylla så väl som i min DVD hylla. Boken får mig att drömma mig bort till 1700-talets England med vackra miljöer, klänningar och framförallt ett vackert språk. It is a truth universally acknowledged...
Betyg 4

animisha 2006-06-01 10:01
Det är helt fantastiskt att en bok som är skriven för nästan 200 år sedan, fortfarande kan röra och engagera! Lite draghjälp fick boken av Colin Firths djupa outgrundliga ögon i tv-serien med samma namn, men även utan dem är boken väl värd att bli läst.
Betyg 4

Arawn 2006-06-02 16:24
Lam, tråkig och stereotyp. Vilket visst är tidsmässigt korrekt, men fruktansvärt trist att läsa om.
Betyg 2

jossansten 2007-04-02 20:50
En mycket charmig roman med en typisk stark Austen-kvinna i huvudrollen. Man kan bara njuta.
Betyg 5

sarasara 2007-04-29 21:05
Det är en klassiker som är otroligt väl skriven, men jag har mycket att skylla på mig själv att jag inte kan gilla den lika mkt som t ex "övertalning".. Jag gjorde det grova misstaket att se filmen innan jag läste boken.. Det förstör så mycket! Trots detta är den ändå gripande och mycket väl skriven, men jag kan inte ge den full pott eftersom halva min fantasi berövades av ständiga bilder i huvudet på Kiera Knightley i huvudet.. Mycket irriterande!
Betyg 4

Lynn 2007-11-11 01:52
Mycket bra bok rik på dialoger, humor, karaktärer och romantik. Stark och beundransvärd hjältinna och en Mr Darcy man inte kan annat än skratta åt och sedan älska.
Betyg 4

netza 2008-07-02 16:28
Oumbärlig.
Betyg 5

Miss_Bennet 2009-01-03 11:29
Kan beskrivas med ett ord: Underbar.

Det som är så häftigt med denna bok är att berättelsen fungerar och tilltalar människor än idag, drygt 200 år efter att den skrevs.

Jag älskar berättelsen för dess olika karaktärer och känslorna som döljer sig under ytan. Den får en att längta till en tid som flytt.

Jane Austens böcker bör läsas på originalspråket, så som hon skrev den . inte någon moderniserad variant, eller översatt till svenska, om man vill uppleva den så som den var tänkt.

Betyg 5

Freddi 2010-02-18 00:33
Elisabeth är en syster bland fem i en medelklassfamilj på den engelska landsbygden. Mamman är en hysterisk kvinna vars enda mål är att döttrarna ska gifta sig prestigefullt. Fadern vill å andra sidan att de ska vara raka, ärliga och följa sitt hjärta.
Till den lilla byn flyttar den rike Mr Bingley som Elisabeths mamma självklart vill att någon av hennes döttrar ska gifta sig med. Mr Bingleys gode vän Mr Darcy är också ett kap om än allmänt sedd som mycket otrevlig och tvär. Härmed startar en lång räcka med händelser där Elisabeths syster Jane tuttas ihop med Mr Bingley och Elisabeth med Mr Darcey. Och som titeln antyder sker en massa komplikationer och omvägar till kärleken då stolthet och fördom ställer sig i vägen.

Jag har sett ett par av Austens böcker filmatiserade, ”Emma” och ”Förnuft och känsla” och minns dessa som kvicka, passionerade, humoristiska och romantiska. "Pride and Prejudice" har jag dock inte sett som film, men som bok var min upplevelse den motsatta till den bild jag tidigare hade av Austens böcker.
"Pride and Prejudice" var rörig, pratig, tråkig, tillkrånglad, ytlig och seg. För många omständiga dialoger, oändligt ointressanta intriger och relationer som jag inte trodde på och inte brydde mig om. Jag är inte det minsta sugen att läsa vidare böcker av Jane Austen. Denna bok får en etta i betyg.
Betyg 1

katarina666 2010-04-27 20:53
Visst är detta en klassiker och ett tidsdokument, framförallt om kvinnans villkor. Visst är kärlekshistorien mellan Elizabeth Bennet och Mr Darcy en av litteraturens största. Visst var Austen en fantastisk författare av sin tid.

Men; den är lång och långsam, med många många karaktärer - de flesta osympatiska, och framförallt på originalspråk kan boken vara riktigt svår att ta sig igenom.
Betyg 3

TusendelFörsent 2011-10-11 22:31
Fantastiska karaktärer som känns verkliga, riktiga. Deflesta av dem är ganska osympatiska vid första anblicken men blir bättre när man får lära känna dem.
Betyg 5

gun 2014-07-28 10:57
A portrayal of view of the female perspective regarding this time the upper class. A life that was displaced with parties and gossip. The main task of the mothers was to get her daughters married and then ideally to someone who was wealthy.

I think Jane Austen portrays this well. The novel can be seen as a self biography.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Pride and prejudice


  Köp boken som film på cdon: