bokrecensioner boktips

Vägbygge

Författare: Stephen King
Genre: Thriller

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 2,6 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vägbygge :
2006-02-10 20:54
Barton George Dawes jobbar på ett tvätteri. Han är gift sedan många år och har ett hyfsat bra socialt liv i grannskapet. Hans liv rämnar när en ny motorväg ska byggas, och hans hus och tvätteri måste rivas. George vägrar ge upp sitt liv för vägbygget och förlorar inom kort tid både jobb och hustru. Utan något stabilt kvar i livet blir George mer eller mindre vansinnig och han förskansar sig i sitt hus.

Stephen King skrev denna bok under pseudonymen Richard Bachman och den handlar helt enkelt om maktlöshet. En man får sitt liv spolerat för att en motorväg ska byggas, som ingen ens har behov av. På många sätt liknar "Vägbygge" filmen "Falling down" med Michael Douglas, där en vanlig man tar lagen i sina egna händer och faller, trots att han inte begär något omöjligt. "Vägbygge" är intressant, men kanske inte lika mycket som många av Kings andra böcker. "Raseri" är en bok på samma tema som håller mycket högre klass. Jag ger boken en trea i betyg.
Betyg 3
2006-02-12 21:41
Detta tycker jag är en av Kings svagaste böcker, vad jag kommer ihåg... (det var längesedan jag läste den).
Betyg 2
2008-02-01 23:12
Boken handlar om en man som inte vill flytta från sitt hus som måste rivas pga att en motorväg ska byggas. Det hela blir till en principsak för mannen som vägrar lämna sitt hus. Det blir ganska enformigt att följa mannens ovilja, och mycket till spänning bjuds inte i boken. En av Kings sämre böcker.
Betyg 2
2008-06-28 10:10
En Okey bok. Inte en av hans sämsta...Lite för lite spänning, men beskrivningen av som händer i huvudpersonen hjärna är mest intressant.
Betyg 3
2014-02-19 18:25
Det här är en av Stephen Kings sämre böcker.Den blir lite för långrandig.Det är svårt att komma in i handlingen och allt händer på slutet så det blir lite rörigt til slut.
Betyg 3
Liknande böcker:
The IN-Sect - In The S..
 N. Gattegno
Vargasommar
 H. Rosenfeldt
Tornet i fjärran
 M. Sandemo
Nadia
 E. Norebäck
Ett vakande öga
 F. Olsson
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder