bokrecensioner boktips

Tvångströjan

Författare: Aino Trosell
Genre: Roman
ISBN: 9172636416


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En niondeklass är på utflykt på fjället. Dimman var väntad och under vandringen kommunicerar lärarna med varandra via radio. Plötsligt lägger sig främmande röster i samtalen, främmande manliga röster som inte verkar höra den yngra lärarens anrop. Utan förvarning viner så en kula tätt förbi hans huvud och han kastar sig ner samtidigt som han skrikande beordrar alla att återvända till bussen - omedelbart! De har hamnat mitt i älgjakten fast det är för tidigt. När alla åter samlats vid bussen fattas femtonårige Sammy. Han är skjuten i huvudet och bortom all hjälp.

Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tvångströjan :
2005-09-25 13:37
Detta är den tredje romanen om vardagliga Siv som mot sin vilja dras in i trubbel. Den här var lite bättre än den förra boken i serien.

Den är väldigt vardaglig med fötterna på jorden men är "'ändå" ganska underhållande.

Det får bli en svag fyra.
Betyg 4
2008-06-06 21:58
Boken började ganska vardagligt och bra men kändes lite svårare efter ett tag. Fastnade aldrig riktigt för den och vissa tankestycken var svåra att para ihop med rätt person. Inte nån speciellt bra story. Första boken jag läst av författaren och lär inte bli fler heller.....
Betyg 2
2015-07-30 14:27
Siv finns som vanligt i närheten när något händer. Denna gång är det en tonårspojke som blir skjuten i fjällvärlden. Där finns Siv som städar fjällstugor som bisyssla till sitt arbete inom hemtjänsten.
Olyckan som Siv misstänker är ett mord utlöser flera händelser och det blir en man som gillar att klä sig i raffiga kvinnounderkläder som hennes misstankar faller på.
Precis som i tidigare böcker med Siv så råkar hon illa ut och livet verkar hänga på en skör tråd.

En stark trea för händelseförlopp.
Betyg 3
2017-01-10 21:54
För en tredje gång har jag lyssnat om den här jättehärliga romanen som är såväl engagerande, allmänbildande och riktigt gripande. Spänningen finns där också. Och Siv Dahlin, jag kan inte annat än älska henne. En underbar karaktär som känns så verklig att hon skulle kunna tillhöra min egen väninnekrets. Uppläsaren Anne-Li Norberg är dessutom helt superb. Hon är helt enkelt Siv för mig! Stark 5:a till såväl bok som uppläsare! Kan varmt rekommenderas till alla er som tröttnat på samma gamla polisdeckare och som vill ha något nytt. Läs då Aino Trosells deckare med Siv Dahlin!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Tvångströjan
Liknande böcker:
Bokcirkeln i Haparanda
 E. Essegård
Haja börsen
 A. Farhad
Elizabeth Finch
 J. Barnes
Varken
 L. Förare
En gång om året
 P. Öhman
Rent hus
 N. Mayfield