bokrecensioner boktips

Om hjärtat ännu slår

Författare: Aino Trosell
Genre: Thriller
ISBN: 9172631481

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vårdbiträdet Siv byter ett tryggt liv i storstaden till glesbygd och arbetslöshet, det kända mot det okända. Och det okända blir mer skämmande än hon trott. Om hjärtat ännu slår är en fullödig thriller som kastar läsaren handlöst ut i ett mörkt äventyr. Romanen blev utsedd till bästa svenska kriminalroman 2000 av Svenska Deckarakademin.

Medelbetyg: 3,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Om hjärtat ännu slår :
2005-04-04 12:16
En spänningsroman om vad som kan hända i den svenska glesbygden. Till en början är boken seg och ganska händelselös, det handlar om hur Siv genom sin mans otrohet tar sig ur sitt äktenskap, bryter upp från allt det trygga, invanda, och flyttar till Dalarna till en stuga hon köpt av en avliden släkting. Där inleder hon ett förhållande med grannen och börjar arbeta på byns skinngarveri. Så småningom börjar det hända mystiska saker i Sivs omgivning, både på arbetet och i hemmets lugna vrå. De skumma händelserna avlöser varandra och boken är oerhört spännande. Betyget blir en 4:a.
Betyg 4
2005-09-11 21:16
Det här var en väldigt vardagsnära deckare helt utan överdrivna känslor eller handlingar. Vi får följa Siv som efter en hastig vändning i privatlivet flyttar upp till en stuga i Dalarna. Märkliga saker börjar hända. Vem kan man lita på?

Språket var väldigt speciellt. Ibland har författarinnan valt att strunta i att sära på meningarna. Hon hoppar över punkter och kommatecken och man får själv hålla reda på när den ena meningen slutar och den andra börjar. Detta är skickligt gjort och visar intensiteten i Sivs känslor och tankar.

En mycket bra och spännande bok.
Betyg 4
2007-01-08 14:51
Lättläst men ganska ointressant. Trög. Tar mer än halva boken innan det börjar hända något intressant.
Betyg 2
2015-07-16 12:15
En bok som är så mycket mer än en thriller. Den börjar makligt med mycket insyn i äldreomsorgen och dess rutiner och vårdbiträdet Sivs liv. Efter hennes flytt till fjällvärlden invigs man i skinnberedningens konst på garveriet. Där sker olyckan som kanske inte visar sig vara det ändå. I det då kalla Norrland gömmer sig känslor och judehat bland en del av befolkningen och detta kommer att leda till mord. Berättelsen var intressant och den sista delen mycket gastkramande.
Betyg 4
2017-01-03 11:56
För tredje gången lyssnar jag om denna jättecharmiga deckarroman med härliga Siv Dahlin.
Så här skrev jag när jag först recenserade denna jättemysiga bok:

En spännande och välskriven politiskt aktuell samhällsroman, tillika mysrysare! Jag gillar verkligen amatördeckaren Siv Dahlin som känns som en frisk fläkt i deckarträsket. Samt att hon är så vanlig! Bra uppläsare dessutom! Kan varmt rekommendera den om man letar efter en deckare som sticker ut från mängden. Stark 5:a!
Betyg 5
Liknande böcker:
Sandrosen
 O. Blegel
Den mörka vägen
 H. Fogelström
Falska bevis
 N. McClintock
Skuggan under vingarna
 M. Fischer
Vedergällning
 R. Harris
Uppdrag Jemen
 L. Frostelid
The IN-Sect - In The S..
 N. Gattegno