bokrecensioner boktips

Mona på varvet

Författare: Aino Trosell
Genre: Roman
Utgivningsår: 2023
ISBN: 9789187141829


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I denna feelgood-roman om Mona på varvet får vi följa svetsaren Mona och hennes jobbarkompisar Ingrid och Anna-Stina. Deras tuffa vardag i den hårda och mansdominerade varvsmiljön och deras liv utanför varvet, med barn, kärleksförhoppningar och konflikter.
Mona dagdrömmer om ett annat liv, med bättre arbetsmiljö, rimligare arbetstider, mindre press och stress. Hon har för lite tid för sin son Martin, som får för långa dagar på dagis. Men en kväll ber hon sin väninna Marianne vara barnvakt och går på dans - ensam. Hon är nervös. Men där möter hon Lasse, ensam pappa med en liten son.
"Mona befann sig strax nedanför scenen vid avbrottet. Hon dansade med en spänd typ som inte sa flaska. Rädd att bli klämd både här och där smet hon iväg. En bit bort fanns en soffa. Där satt redan en stor, blond karl. Han såg beskedlig ut. Hon bad att få slå sig ner."
När den efterlängtade semestern kommer har Anna-Stina valt en annan väg och gör sin sista dag på varvet. Och Mona och Ingrid som blir kvar vet inte ens om varvet kommer att överleva. Orosmolnen hopar sig.

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mona på varvet :
2023-05-26 11:50
Arbetarroman med en viss feelgood-känsla där jag som läsare får lära känna den ensamstående mamman och tillika svetsaren Mona och hennes arbetskamrater, Anna-Stina och Ingrid som kämpar på det mansdominerade Valvet samtidigt som hon drömmer om ett annat liv tillsammans med sin son.
Jag har nästan läst allt av Aino Trosell som är en av mina absoluta favoritförfattare. Anna Bromee är därtill en fantastisk uppläsare som gör boken stor rättvisa. Den här pärlan kan jag varmt rekommendera!
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mona på varvet
Liknande böcker:
En oansenlig detalj
 A. Shibli
Den vita boken
 H. Kang
Levande och döda
 H. Kang
Den långa våren
 S. Salminen
Landa, andas, lev
 M. Fogelberg Nelson
Var finns Mr. Goodbar?
 J. Rossner
En vilsen själ
 G. Redin