bokrecensioner boktips

Se dem inte i ögonen

Författare: Aino Trosell
Genre: Roman
ISBN: 9172633379


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Högfjällshotellet är överbelagt, konferenshallen fullsatt av politiker, militärer, journalister och utländska honoratiores. Folk och Försvar håller sin årliga rikskonferens. Året är 2005 och Sveriges kvinnliga försvarsminister deltar liksom rikspolischefen, också hon kvinna. Dagens huvudtalare, landets överbefälhavare, har just avslutat sitt anförande och ordet är fritt. En man reser sig. Han talar om fosterlandskärlek och om förräderi. Vad är det han pekar mot ÖB med? En tiondels sekund för sent inser säkerhetsfolket vad som sker. Skottet tränger in vid näsbenet. "Jag såg en man komma ut från kongresshallen. Han verkade ha bråttom... I vindfånget hann säkerhetsmännen upp honom och bröt ner honom. Någon ropade att ÖB var skjuten!" Den som berättar är Siv Dahlin som tidigare arbetat på skinnfabriken i den lilla byn i Dalarna men nu fått anställning som städerska på Högfjällshotellet. Här arbetar hon tillsammans med en brokig skara svenskar och gästarbetare från flyktingförläggningen Kläppen. Siv har åter hamnat i en häxkittel av våld och dramatik. Vem är vän och vem är fiende? Konferensen fortsätter trots allt, men var finns den franske generalen som är nästa man på talarlistan? Säpo kollar varje rum och bombhundar får sniffa igenom hela hotellet. Men hat luktar faktiskt inte.
Medelbetyg: 3 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Se dem inte i ögonen :
2005-09-16 19:39
Nja, den här boken övertygade inte. Föregångaren Om hjärtat ännu slår var lite mer tempofylld medan handlingen segar sig fram i den här boken.

Trosells speciella sätt att skriva där hon struntar i kommatecken och punkt och bara kör på uppskattade jag i den första boken men här blir det lite väl mycket av den varan.

Boken är inte ens spännande. Den blev lite itustyckad.

Jag får väl hoppas att den tredje boken i serien - Tvångströjan - är bättre.
Betyg 3
2005-11-18 12:30
Siv jobbar på ett fjällhotell, som städerska. När hotellet ska vara arrangör för en stor konferense: Folk och Försvar, så blir husfrun sjuk o Siv får rycka in som chef för städning o servering. En talare blir skjuten mitt under ett föredrag o fler mystiska dödsfall inträffar på hotellet. Siv befinner sig, som husfru, ofta i händelsernas centrum o blir på det sättet indragen i händelserna.
Boken börjar med en man som drar en gummiflotte upp för fjällets sida. Det är jobbigt o tar lång tid. När han sedan väl kommit upp, så går nerfärden blixtsnabbt o slutar med katastrof. Detta är ungefär handlingen i boken. En lång uppförsbacke innan det händer något o sedan en kakafoni av händelser, som leder till upplösningen av boken. Slutet är bra, men backen är alltför lång.
Betyg 2
2006-08-16 08:50
Vad vill Trosell egentligen? Vill hon skriva om realistisk skildring av de underbetalda, icke uppskattade, icke uppskatade städares arbetssitution? Eller vill hon ge sig på att göra en kriminalroman? Eller är det en relationsroman?
Ja, frågorna blir fler än svaret: Ingetdera. Hon blandrar och ger, hon presenterar en fantastiskt långsam historia med alltför otroliga händelser. Ingenting är egentligen bra.
Utom då möjligen språket, som känns ganska fräscht. Och formen är också lite intressant, de korta kapitlen med inblickar i någons (man vet inte vems, egentligen, förrän på slutet) sinne och tankar.
Men det räcker inte högt på betygsskalan ändå.
Betyg 2
2008-09-17 12:55
Detta är den första boken av Aino Trosell som jag läser (lyssnar på). Den är inte någon höjdare ej heller dålig.
En vardagsnära bok om jobbet på ett högfjällshotell som städerska/husfru. ÖB blir skjuten under en konferens om Folk och försvar under vilken Siv får rycka in som husfru ett jobb som kanske ska bli hennes sen. Hon sliter både dag och natt medan konferensen pågår med mord och försvunna personer.
Siv möter också sin f.d man där på konferensen och elektrikern Björn som har ett gott öga till henne.
Läs boken får du se hur det går.
Betyg 3
2015-07-23 14:42
Siv arbetar på högfjällshotellet som städerska. Innan en konferens kommer igång hittas en död man. Olyckor sker ibland och måste accepteras. Siv får rycka in som husfru under konferensen och plötsligt sker fler dödsfall som ser ut som olyckor fast Siv har onda aningar.
Arbetslivet på hotellet och arbetskamrater från olika länder och kulturer möts och Sivs misstankar går från den ene till den andra. Upplösningen blir inte alls som Siv tänkt och hon upptäcker att det är bra med en räddningshund som inte ger upp.

En avkopplande thriller så det blir en trea i betyg.
Betyg 3
2017-01-07 15:12
För tredje gången lyssnar jag om den här jättemysiga Siv Dahlin-deckaren av den alltid lika förträffliga Aino Trosell. Boken är spännande, medryckande, lärorik och dessutom riktigt rolig på sina håll. Förträffligt bra uppläst av Anne-Li Norberg. Stark 5:a! Kan varmt rekommendera den här samt andra Siv Dahlin-deckare till alla er som är trött på alla tråkiga dussindeckare som det finns massor av! Aino Trosells Siv Dahlin-deckare sticker ut i mängden med bravur, ja, det gör dem verkligen!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Se dem inte i ögonen
Liknande böcker:
Äppelmåne
 Y. Terjestam
I hundkäxens tid
 L. Olofsson
Sanningen kommer om na..
 M. McFarlane
Kärlek i fem akter
 D. Krien
Koryféerna
 L. Andersson