bokrecensioner boktips

Mikroslavar

Författare: Douglas Coupland
Genre: Roman
Utgivningsår: 1995
ISBN: 0007179812


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mikroslavar :
2005-06-11 17:31
Vi möter några vänner som bor i samma hus och jobbar för Microsoft (slavar är en bättre beskrivning). Deras tillvaro är nördifierad i minsta detalj. En dag bryter de sig ur Bill Gates grepp och börjar jobba med ett eget projekt. Vi får följa deras kärleksaffärer, arbeten, vänskap och klarsynta tankar om samtiden.

"Microslavar" är min första Coupland bok och den är verkligen något extra. På ett oerhört charmigt sätt kommer vi dessa datanördar nära. Boken i skriven i en udda dialogform, även om huvudpersonen oftast berättar i dagboksform. Coupland vågar sig på att utforska alla sätt att föra fram sin historia och han gör det bra! Språket tenderar ibland att konfundera mig - som faktiskt inte ÄR datanörd, men det är sak samma. "Microslavar" är en fullständigt underhållande bok. Jag kommer läsa fler böcker av författaren. Den får en stark trea.

(Den pocketversion på svenska som jag kom över på Fridhem var dock bristfälligt översatt och säkerligen inte genomläst. Det fanns tusen stavfel och jobbiga sammanskrivningar av ordpåprecis det härsättet. Väldigt störande attläsa tyvärr....:) Jag antar att det är en stor fördel att läsa Coupland på engelska. Då slipper man iallafall översättningsnoja.
Betyg 3
2006-02-07 19:41
En samling tjugotrettio-någonting dataprogrammerare på olika nivåer av näringskedjan får nog av Microsoft och bestämmer sig för att satsa på en uppfinning som en av dem gjort.
Huvudpersonens far har fått sparken från IBM efter många års tjänst och det får honom att inse hur betydelselös även han själv är i ett enormt företag som Microsoft.Iakttagelser av samtiden varvas med desillusion och framtidstro.
Jag kan ingenting nästintill om branschen och kan inte avgöra hur kryddad den här romanen är,men det är ett färgstarkt persongalleri vi har att göra med,alla med sina egenheter och problem,ätstörningar och narcissism.Överst står Bill Gates som en Gud alla hoppas ska se just dem,förgäves förstås.
En helt okej skildring av ett tidigt nittiotal som känns lite passé idag,men som tidsdokument är den både rolig och smått tragisk,om än ganska skruvad som de flesta av Couplands böcker.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mikroslavar
Liknande böcker:
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom