bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
All families are psych..
Alla familjer är psyko..
Eleanor Rigby
Generation X
Girlfriend in a coma
Hej Nostradamus
JPod
Life after God
Livet efter Gud
Microserfs
Miss Wyoming
Shampoo Planet
The Gum Thief
Liknande böcker:
More Tales of the City
 A. Maupin
Sorgeängel
 M. Cedervall
Sista natten på Nordst..
 B. Norman
Två smarta brorsor
 M. Byekwaso
Berget offrar
 M. Bäck
Jaktfalkens ögon
 S. Viksten
En fallen fanbärares b..
 A. Makine
Det stora dejtingävent..
 M. Schüllerqvist
Spelaren
 F. Dostojevskij
Vårdcentralen
 I. Kampås

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMikroslavar

 
Författare: Douglas Coupland
Genre: Roman
Utgivningsår: 1995
ISBN: 0007179812
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mikroslavar :


ElinLeticia 2005-06-11 17:31
Vi möter några vänner som bor i samma hus och jobbar för Microsoft (slavar är en bättre beskrivning). Deras tillvaro är nördifierad i minsta detalj. En dag bryter de sig ur Bill Gates grepp och börjar jobba med ett eget projekt. Vi får följa deras kärleksaffärer, arbeten, vänskap och klarsynta tankar om samtiden.

"Microslavar" är min första Coupland bok och den är verkligen något extra. På ett oerhört charmigt sätt kommer vi dessa datanördar nära. Boken i skriven i en udda dialogform, även om huvudpersonen oftast berättar i dagboksform. Coupland vågar sig på att utforska alla sätt att föra fram sin historia och han gör det bra! Språket tenderar ibland att konfundera mig - som faktiskt inte ÄR datanörd, men det är sak samma. "Microslavar" är en fullständigt underhållande bok. Jag kommer läsa fler böcker av författaren. Den får en stark trea.

(Den pocketversion på svenska som jag kom över på Fridhem var dock bristfälligt översatt och säkerligen inte genomläst. Det fanns tusen stavfel och jobbiga sammanskrivningar av ordpåprecis det härsättet. Väldigt störande attläsa tyvärr....:) Jag antar att det är en stor fördel att läsa Coupland på engelska. Då slipper man iallafall översättningsnoja.
Betyg 3

nitedrive 2006-02-07 19:41
En samling tjugotrettio-någonting dataprogrammerare på olika nivåer av näringskedjan får nog av Microsoft och bestämmer sig för att satsa på en uppfinning som en av dem gjort.
Huvudpersonens far har fått sparken från IBM efter många års tjänst och det får honom att inse hur betydelselös även han själv är i ett enormt företag som Microsoft.Iakttagelser av samtiden varvas med desillusion och framtidstro.
Jag kan ingenting nästintill om branschen och kan inte avgöra hur kryddad den här romanen är,men det är ett färgstarkt persongalleri vi har att göra med,alla med sina egenheter och problem,ätstörningar och narcissism.Överst står Bill Gates som en Gud alla hoppas ska se just dem,förgäves förstås.
En helt okej skildring av ett tidigt nittiotal som känns lite passé idag,men som tidsdokument är den både rolig och smått tragisk,om än ganska skruvad som de flesta av Couplands böcker.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mikroslavar


  Köp boken som film på cdon: