bokrecensioner boktips

Microserfs

Författare: Douglas Coupland
Genre: nördity :)
ISBN: 0001052292


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 4,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Microserfs :
2004-07-23 13:05
Vi möter några vänner som bor i samma hus och jobbar för Microsoft. Deras tillvaro är nördifierad i minsta detalj. En dag bryter de sig ur Bill Gates grepp och börjar jobba med ett eget projekt. Vi får följa deras kärleksaffärer, arbeten, vänskap och klarsynta tankar om samtiden.

"Microslavar" är min första Coupland bok och den är verkligen något extra. På ett oerhört charmigt sätt kommer vi dessa datanördar nära. Boken i skriven i en udda dialogform, även om huvudpersonen oftast berättar i dagboksform. Coupland vågar sig på att utforska alla sätt att föra fram sin historia och han gör det bra! Språket tenderar ibland att konfundera mig - som faktiskt inte ÄR datanörd, men det är sak samma. "Microslavar" är en fullständigt underhållande bok. Jag kommer läsa fler böcker av författaren.
Betyg 4
2004-08-04 13:32
En av mina favoritböcker, och det beror inte ens på att jag känner till miljön (databranschen). Jag kan i alla fall intyga att tonträffen i dialogen är perfekt, som alltid hos Coupland. Han lär ha researchat inför boken genom att umgås med Microsoft-anställda dygnet runt i tre veckor. Som sagt ska man inte hänga upp sig för mycket på miljön, det är en rolig och vemodig bok med fantastiska personporträtt.
Betyg 5
2004-10-17 14:29
En härlig bok.
Betyg 3
2006-02-26 13:19
Före jag kom över denna bok av Coupland hade jag tidigare försökt mig på hans första alster Generation X samt Schampoplaneten, två nästan obegripliga böcker för mig att läsa, hans språk var främmande och hans karaktärer kändes ihåliga och knappast trovärdiga.

Som tur gav jag inte upp hoppet om denne kanadensiska författare som gjort sig ett namn just efter ovanstående alster för att ha målat upp den förlorade generationen på ett bra sätt, tyckte vissa...

Nåväl, jag hittade Microslavar och bestämde mig för att se vad Coupland kokat ihop denna gången. Vad jag sedan upptäckte var en humoristisk och kärleksfull berättelse om ett gäng nördar bestående av Star Trek fanatiska datorprogramerare på Microsoft i Silicon Valley, slavandes under den stora Bill (Gates).

Vad läsaren sedan får ta del av är en form av dagboksnotiser skulle jag vilja kalla det, där man tar del av de olika personernas tankar om livet i allmänhet, deras hobbys som rollspel etc... samt andra upptåg.

Jag måste säga att i och med denna bok överrumplade Coupland mig helt och hållet genom sitt porträtt av 90-talets förlorade nörd. Referenser finns det gott om som lyfter upp bokens humor och värme på ny nivå, som Star Trek referenser till C++ och datorspel.

Coupland öppnade mina ögon för hans resterande författarskap med denna pärla och det tackar jag honom för, om jag inte hade läst denna hade jag gått miste om hans övriga pärlor.
Betyg 5
2007-06-20 22:28
Couplands stil är speciell. Det är inte traditionell litteratur, utan mer som ord som spontant rinner ur pennan precis som man tänker dem. Konstigt nog blir resultatet jättebra! Här får vi möta några kollegor och vänner som lever tätt inpå varandra och delar det mesta av äta-sova-leka-jobba. Nördigt, javisst, men med en underbar värme beskriver Coupland väldigt träffsäkert hur livet kan vara.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Microserfs