bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
All families are psych..
Alla familjer är psyko..
Eleanor Rigby
Generation X
Girlfriend in a coma
Hej Nostradamus
JPod
Life after God
Livet efter Gud
Mikroslavar
Miss Wyoming
Shampoo Planet
The Gum Thief

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMicroserfs

 
Författare: Douglas Coupland
Genre: nördity :)
ISBN: 0001052292
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 4 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Microserfs :


ElinLeticia 2004-07-23 13:05
Vi möter några vänner som bor i samma hus och jobbar för Microsoft. Deras tillvaro är nördifierad i minsta detalj. En dag bryter de sig ur Bill Gates grepp och börjar jobba med ett eget projekt. Vi får följa deras kärleksaffärer, arbeten, vänskap och klarsynta tankar om samtiden.

"Microslavar" är min första Coupland bok och den är verkligen något extra. På ett oerhört charmigt sätt kommer vi dessa datanördar nära. Boken i skriven i en udda dialogform, även om huvudpersonen oftast berättar i dagboksform. Coupland vågar sig på att utforska alla sätt att föra fram sin historia och han gör det bra! Språket tenderar ibland att konfundera mig - som faktiskt inte ÄR datanörd, men det är sak samma. "Microslavar" är en fullständigt underhållande bok. Jag kommer läsa fler böcker av författaren.
Betyg 4

pontus 2004-08-04 13:32
En av mina favoritböcker, och det beror inte ens på att jag känner till miljön (databranschen). Jag kan i alla fall intyga att tonträffen i dialogen är perfekt, som alltid hos Coupland. Han lär ha researchat inför boken genom att umgås med Microsoft-anställda dygnet runt i tre veckor. Som sagt ska man inte hänga upp sig för mycket på miljön, det är en rolig och vemodig bok med fantastiska personporträtt.
Betyg 5

nakoma 2004-10-17 14:29
En härlig bok.
Betyg 3

Rakii 2006-02-26 13:19
Före jag kom över denna bok av Coupland hade jag tidigare försökt mig på hans första alster Generation X samt Schampoplaneten, två nästan obegripliga böcker för mig att läsa, hans språk var främmande och hans karaktärer kändes ihåliga och knappast trovärdiga.

Som tur gav jag inte upp hoppet om denne kanadensiska författare som gjort sig ett namn just efter ovanstående alster för att ha målat upp den förlorade generationen på ett bra sätt, tyckte vissa...

Nåväl, jag hittade Microslavar och bestämde mig för att se vad Coupland kokat ihop denna gången. Vad jag sedan upptäckte var en humoristisk och kärleksfull berättelse om ett gäng nördar bestående av Star Trek fanatiska datorprogramerare på Microsoft i Silicon Valley, slavandes under den stora Bill (Gates).

Vad läsaren sedan får ta del av är en form av dagboksnotiser skulle jag vilja kalla det, där man tar del av de olika personernas tankar om livet i allmänhet, deras hobbys som rollspel etc... samt andra upptåg.

Jag måste säga att i och med denna bok överrumplade Coupland mig helt och hållet genom sitt porträtt av 90-talets förlorade nörd. Referenser finns det gott om som lyfter upp bokens humor och värme på ny nivå, som Star Trek referenser till C++ och datorspel.

Coupland öppnade mina ögon för hans resterande författarskap med denna pärla och det tackar jag honom för, om jag inte hade läst denna hade jag gått miste om hans övriga pärlor.
Betyg 5

eloij 2006-08-22 23:28
Så har jag äntligen läst ut denna bok. det tog tid för denna bok var inte alls så bra som couplands andra böcker. jag tror till och med att jag vågar säga att den är en av de sämsta böckerna av honom jag läst. men coupland, som annars är en fantastisk författare, har jag bestämt att jag ska läsa allt av. jag råder dock alla som vill läsa något av coupland att inte läsa denna som första bok då det kan förstöra och ge en negativ bild av hans författarskap.
det bästa med boken var nog slutet som var verkligt gripande och stark. den räddade hela berättelsen och får därför en stark trea av mig.
men som sagt inte den bästa coupland bok.
Betyg 3

marta153 2007-06-20 22:28
Couplands stil är speciell. Det är inte traditionell litteratur, utan mer som ord som spontant rinner ur pennan precis som man tänker dem. Konstigt nog blir resultatet jättebra! Här får vi möta några kollegor och vänner som lever tätt inpå varandra och delar det mesta av äta-sova-leka-jobba. Nördigt, javisst, men med en underbar värme beskriver Coupland väldigt träffsäkert hur livet kan vara.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Microserfs


  Köp boken som film på cdon: