bokrecensioner boktips

Girlfriend in a coma

Författare: Douglas Coupland
Genre: Roman
Ämnesord: kärlek, framtid
ISBN: 0006551270


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1979.
Richard och Karen älskar för första gången. Senare samma kväll faller Karen ihop, och från den dagen och arton år framåt ligger hon i koma. När Karen slutligen vaknar ser världen annorlunda ut. Det är inte bara piercing, aids, bankomater, X-files och mikromat som är nytt; det finns någonting annat i framtiden - en undflyende känsla av att någonting är fel, att någonting saknas.
Efter Karens uppvaknande drabbar en farsot mänskligheten, och till slut är det bara Richard och hans vänner kvar: de sista människorna i världen. Vad gör man när den värld vi känner tagit slut? Kastar man diamanter i havet och tänder grillen med Andy Warhol-litografier? Eller förbereder man sig för kommande generationer, för att bli ett nytt släktes anfäder?
Medelbetyg: 4,29 (17 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Girlfriend in a coma :
2003-10-28 17:32
En av de böcker som jag alltid brukar rekommendera. Berättar man bara handlingen rakt av så låter det inte som nån märkvärdig bok, men Coupland har en väldig ömhet och värme när han skriver, hans romaner befolkas av människor som så småningom växer och blommar ut i medkänsla och kärlek. Det här är inte bara en roman om apokalypsen men om hur vi måste ändra oss idag, innan det är försent. Det här är lite som nionde insikten men verklighetsnära, en slags vardagsfilosofi invävd i en fantastisk berättelse.
Betyg 5
2004-01-08 14:50
Läsvärd bok om vanliga människors liv.
Betyg 4
2004-04-14 21:40
jag är lite kär i den här boken.
insiktsfull, rörande, jävligt underbar!
Betyg 5
2004-05-19 20:15
Jag är ett hängivet Coupland-fan och tycker mycket om den här boken. Som vanligt kopplar jag ihop den fiktiva världen med min egen och började leta efter insomnandes människor efter gatorna.
Det orealistiska är berättat på ett mycket trovärdigt sätt och jag vill inte ifrågasätta författarens berättande någon gång.
Den skiljer sig lite från Couplands andra böcker, men den är trots allt i samma stil och anda, det tycker jag om.
Betyg 4
2004-06-03 15:28
Den var riktigt bra under hela berättelsen men mot slutet tyckte jag den bara blev en löjlig moralkaka, men jag ger den en fyra ändå. En svag fyra.
Betyg 4
2004-06-04 15:13
Douglas Coupland är briljant i sitt fantasifulla berättande, ett berättande kryddat av sci-fi men även bärare av reella mänskliga värden. Detta är en bok att återkomma till med en berättelse som inbjuder till eftertanke och mersmak.
Betyg 5
2004-07-23 21:51
Rekommenderas varmt.

Jag har alltid haft mina små tankar om vad som skulle hända och vad man skulle göra om världen "gick under", därför också kul att läsa om det. Coupland skriver bra och mjukt, enligt mig, så att man vaggas in i karaktärernas värld. Jag lär läsa mer av den här författaren (och det borde ni också göra ;) )
Betyg 4
2004-08-04 13:35
Trots att jag inte gillar slutet måste den här få en femma. Innan den börjar balla ur är det nämligen bland det absolut bästa Coupland har skrivit.
Betyg 5
2005-03-09 10:38
Jag har haft boken liggande oläst i min hylla i flera år och hittade den nu för en vecka sedan.

Boken handlar om att det finns två vägar att leva sitt liv. ATt gå in i Sömnen eller att vara Medveten och göra något. Och på ett riktigt finurligt vis vävs historien ihop med budskapet i boken.

Efter att ha läst boken känner jag en rysning i mig. Jag tycker den är riktigt bra eftersom den lämnar ett budskap efter sig och själva berättelsen är ju väldigt "crasy" men ändå skriven med hjärta och inte svår att förstå.

Jag vill verkligen rekomendera boken
Betyg 5
2005-06-10 15:45
Hmm. av nån anledning gillar man ju den här. Hemskt romantisk historia egentligen, men ändå. Faktiskt bra.
Betyg 4
2006-07-17 20:10
Året är 1978, Karen och Richard går i high-school. Karen, som hårdbantar inför en kommande Hawaii-resa, tar ett par groggar och faller ihop. Hon hamnar i koma som upphör efter 17 år. Strax innan hon kollapsar ger hon Richard ett brev där hon beskriver de visioner om framtiden hon haft den senaste tiden, visionerna om en framtid som kantas av mörker och eslutliegen en undergång. Richard och Karens vänner håller, mer eller mindre, ihop under de åren Karen är i koma. De träffas och pratar ibland och några av dem jobbar på samma arbestplats.

Jag gillade drygt halva boken väldigt mycket. Beskrivningarna av kakraktärerna och deras liv var välskrivna och det var lätt att känna igen sig i de olika personernas liv. Men efter att karen vaknat upp ur sitt koma så tyckte jag att det var ganska tråkigt att läsa. För mycket moralkaka om hur mycket bättre livet är om man väljer att leva det på ett speciellt sätt och skldringen av vännerna som levt hela livet sida vis sida blev cokså ganska tråkigt. Det och det övernaturliga i slutet av boken gör att jag inte gillade den.
Betyg 2
2007-04-22 11:44
Väldigt bra bok. Jag kan även rekommendera Hey Nostradamus! av samma författare.
Betyg 4
2008-03-18 14:51
Gillar boken starkt. En vän till mig rekommenderade den, och när jag läste baksidan tänkte jag bara "kan detta verkligen vara bra?" Jag har aldrig riktigt varit inne på "övernaturligt", utan gillar jordnära böcker, men efter att ha läst Girlfriend in a coma ändrade jag uppfattningen lite.

Jag gillar Couplands sätt att skriva och boken fängslade mig och efter sista sidan fanns det en del frågeställningar kvar - inte bara att lägga ifrån sig boken, utan den fick mig att börja tänka efter.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Girlfriend in a coma
Liknande böcker:
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher
En omoralisk historia
 P. Sörman