bokrecensioner boktips

Alla familjer är psykotiska

Författare: Douglas Coupland
Genre: Roman
Ämnesord: Humor, kärlek, samhälle
ISBN: 9170010579


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Alla familjer är psykotiska, men familjen Drummond är de okrönta mästarna. De har HIV, skjuter på varandra, säljer sina barn och fraktar smuggelgods tvärs över Amerika.

Alla familjer är psykotiska är en hisnande actionspäckad samtidssatir där Douglas Coupland sticker hål på våra moderna myter i samma rasande tempo som han skapar dem.

Engelsk titel: All Families are Psychotic


Utdrag ur boken:
"Vad är det frågan om?" undrade Bryan. "Det är ju bara ett helt vanligt kuvert med ett gratulationskort eller nåt i. Bara ett -" Han kom av sig. "Det är från begravningen. Det är från kistan...hennes kista."
Norm tog brevet ur Teds hand och stoppade ner det i attachéväskan. "Alldeles riktigt, Bryan."
"Får jag titta igen."
"Nej."
"Det är det riktiga brevet, eller hur?"
"Som jag redan har sagt: ja, det är det. Folk är inte beredda att lägga upp tio miljoner för ett falskt brev."

Medelbetyg: 3,37 (19 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Alla familjer är psykotiska :
2003-11-28 12:24
Vilken tur att det inte finns så många familjer som denna, de är helt makalösa. Den här boken kan jag varmt rekommendera, det är en sån otrolig historia att den bara måste läsas.
Betyg 4
2003-12-06 10:16
Jag älskar Coupland! Fast det här är nog den svagaste boken han skrivit, trots det blir det en 4:a. Jag tycker det känns som om han egentligen inte gillar någon av sina karaktärer så där helhjärtat den här gången och slutet känns lite som om det är för lättköpt. Jag saknar värmen.
Betyg 4
2004-02-24 13:19
Tycker det psykotiska och galenskapen och allt vad de hittar på känns väldigt konstruerat. Lite hopp fram och tillbaka gör det inte bättre. Hade väntat mig mycket mer och även skratt. Blev därför lite besviken.
Betyg 2
2004-03-03 14:47
Är måttligt imponerad av denna bok. Liksom andra recensenter hade jag förväntningar att den skulle vara roligare och kanske mindre sjuk än den var. Den är ju inte direkt jobbig att läsa men jag tycker att den blev rätt enerverande bitvis. Personerna blev pinsamma och jag ville helst låta bli att få veta mer. Gjorde helt sonika så till slut att jag bestämde mig för att den skulle vara färdigläst en viss dag. Bara för att jag ville bli av med den och kunna gå vidare till mer underhållande, gripande, spännande böcker än denna.
Betyg 2
2004-04-05 01:48
En av de roligaste böcker jag läst i år!!! Boken är mycket spännande, rolig och modern...jag gillar galna böcker :) trots att det händer tråkiga saker, är boken så rolig att man inte mår dåligt...det som jag gillade mest var figurerna (särskilt Jannet)...de var alla så konstiga och samtidigt roliga och jag fick en känsla av att sådana personer verkligen finns, fast inte precis samlade i samma familj som i boken... Slutet var ändå ganska orealistiskt, men det kanske var bra att det inte slutade illa...

Nu vill jag läsa flera Coupland-böcker...jag har bara läst AFÄP och Generation X.det sistnämnda för 7 år sedan och jag minns ingenting :(
Betyg 4
2004-06-21 18:46
helt klart underbar.
Betyg 4
2004-07-22 23:46
Fantastiskt rolig bok, lite jobbig ibland men det får man acceptera när man täcker de ämnen som Coupland gör.
Betyg 4
2006-01-15 12:01
Helt galen och spejsad, men underhållande!
Betyg 3
2006-04-02 11:59
Helt galen historia.
Betyg 3
2009-04-19 19:42
Helt hysterisk bok om en helt hysterisk familj. "Mamma, pappa, barn" i all ära, men efter ett besök hos familjen Drummond kommer din syn på familjen, som begrepp, aldrig bli densamma igen. Här har mamma Drummond aids efter en skjutgalen kväll då hennes exman försökte mörda hennes son (som hade haft en affär med pappa Drummonds nya hustru) och lillasyster är astronat och satsar på att ha tyngdlöst sex. Vidare reser familjen Drummond halva Amerika runt med smuggelgods och har vänskapliga relationer med maffian. Några ytterliga ingredienser som bör nämnas i sammanhanget är magisk healing, försäljning av spädbarn, solsveda, kungligt DNA samt springnotor i mass. Efter den här boken kommer du aldrig klaga på släkten igen.....

Svårrecenserad bok som är speedad till max. Jag kan inte riktigt förklara varför boken inte engagerade mig, men faktum kvarstår, även om personkaraktärerna stundtals glimmrade till, var det genomgripande intrycket ett kaos där ironin fick sådan framträdande plats att den tenderade förlora sig i sig själv. Det finns riktiga guldkorn i denna historia och den är värd att läsas enkom för dem. Men som helhet kan jag inte ge boken mer än en treaplus.

Betyg 3
2009-06-06 13:46
Jag tycker det blir ganska krystat. Dialogerna är stundtals irriterande och jag tycker inte att det är så jäkla crazy det här. Jag skrattade högt en gång och det var när jag läste namnet på brians flickvän första gången. Annars skrattade jag inte alls.

Den är stundtals underhållande och stundtals ointressant. Jag vet inte om Coupland är något för mig, men det får iallafall en 3a.
Betyg 3
2011-03-31 21:05
Alla familjer är kanske inte psykotiska men familjen Drummond är det till 100 %. Det är en rolig bok med många komiska händelser och handlingen är rapp och även dialoger. Men samtidigt är det så osanolik och oäkta att den aldrig kan bli något bra betyg än en stark 2 även om historien är roande och tidsfördrivande till en vis del.
Betyg 2
2011-11-10 18:48
Jag hade ganska höga förväntningar på denna bok efter att ha läst baksidan. Visst fanns det många komiska inslag men samtidigt så kändes den lite för rörig för mig. Kanske ändrar jag synpunkt ifall jag läser om den.
Det jag fann vara intressant var brevet som kom det att hända så mycket runt om.

Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Alla familjer är psykotiska
Liknande böcker:
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo
Rött, vitt & kungligt..
 C. McQuiston
De stora spåren
 H. Innes
Sommarens röster
 R. Pilcher
En omoralisk historia
 P. Sörman
Vägen vidare
 T. Thorup