bokrecensioner boktips

Stjärnfall

Författare: David Lagercrantz
Genre: Roman


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"När börsen kraschar på kvällen den 26 januari sprids ett rykte om att två personer mördats i Stockholm, IT-analytikern Elin Friman och den berömde uppfinnaren André Borg. Morden ska ha begåtts tätt in på varandra, bara timmen efter det att kursfallet börjat i New York och ryktet om dem bidrar självt till oron och det fortsatta raset."

Med dessa ord börjar thrillern Stjärnfall. Det är ett skrämmande scenario som målas upp. Skrämmande för att det är så märkligt. Hur blev dåden så snabbt kända på börsen, som om marknaden ryckte till redan när skotten brann av? Hur kunde en rad aktiemäklare känna till detaljer i morden innan kropparna ens hittats? För när uppfinnaren till slut påträffas med sitt sönderslagna akvarium över sig är nyheten om hans död redan gammal på börsen. Och samma sak gäller Elin Friman, som hittas kort därefter.

Daniel Hill, avhoppad och desillusionerad aktieanalytiker, som tidigare haft en kärleksaffär med Elin Friman, dras in i historien och blir alltmer besatt. Vad driver honom? Hämndlystnad mot den giriga finansvärld han lämnat? En vilja att gottgöra Elin som han på något vis sårat? Ingen vet riktigt. Men Daniel Hill kommer en ny brottslighet på spåren - en avancerad kursmanipulation, där människoliv inte längre har något värde. Det enda som spelar roll i denna obarmhärtigt nyckfulla värld är att se sin egen stjärna stiga.

Medelbetyg: 2,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Stjärnfall :
2004-12-06 12:36
"Stjärnfall" är författaren David Lagercrantz debutroman inom deckargenren. Handlingen utspelar sig i Stockholms finansvärld och för mig som inte på något sätt är insatt i börsens upp- eller nedgång innebär det ett flertal nya facktermer att hålla koll på. Det är en spännande intrig men det blir för rörigt för min smak.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Stjärnfall
Liknande böcker:
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en
Rakbladstårar
 S. Cosby
Silverviken
 J. Moyes
Studie i mänskligt bet..
 L. Anderssom
Peter, kom hem!
 H. Busch