bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Det som inte dödar oss
Där gräset aldrig växe..
Ett svenskt geni : Ber..
Göran Kropp 8000+
Himmel över Everest
Mannen som sökte sin s..
Stjärnfall
Syndafall i Wilmslow
Underbarnets gåta
Liknande böcker:
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins
Fotbollsspelarpojken :..
 S. Lövgren

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerJag är Zlatan

 
Författare: David Lagercrantz & Zlatan Ibrahimovic
Genre: Biografi
ISBN: 9789100126537
 
Spänning:  6
Humor:  7
Lärorik:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. "
I Jag är Zlatan Ibrahimovicger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.

I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut.
För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimovic.

Medelbetyg: 3,59 (17 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jag är Zlatan :


Zenmuron 2012-04-01 23:19
Ganska rolig om man är fotbollsintresserad.
Betyg 3

Anfield 2012-06-11 09:55
Mycket bra bok ! Den bästa Idrots bok jag läst.
Betyg 5

mackan 2012-07-26 22:18
Jag brukar aldrig läsa självbiografi för att man inte vet om det skriver är sant eller falskt. Det var den första på många år.

Det stora pluset var att det var intressant att följa Zlatan kärriär på olika nivåer och i olika kulturer. Där han från Rosengården tog sig till Limhamn. Där hans mentor Mino Raiola var en game changer och gjorde honom från pojke till man. Från att vara bråkig och kaxig som hade problem med polisen emellåt. Lyckades han utvecklas och vann det svenska folket igenom jerringpriset och många stora titlar.

Minuset är ju att boken innehåller många klagomål från Zlatans sida som jag stör mig på.
Betyg 3

Flygaren 2012-10-06 19:07
Jag är Zlatan Ibrahimovic är en bok för alla, oavsett om du spelar fotboll, hatar fotboll eller inte ens vet vad en fotboll är. Det här är boken som har fått tonåringar att läsa för första gången och jag förstår dem, för den är fantastisk.

Det här Zlatans egen berättelse, skapad genom intervjuer med författaren David Lagercrantz. Zlatan berättar om uppväxten i Rosengård, sin familj, Malmö FF och senare om proffskarriären i Holland, Italien och Spanien. Han berättar ärligt vem han är som person och han har en stark vilja som ibland kan snedtända. Zlatan hyllar personer som hjälpt honom framåt i karriären och trycker också ner tränare och lagspelare som gått honom emot.
Betyg 4

hencka 2012-10-19 17:36
Grabben från slumförorten kör sitt eget race och blir en stor stjärna.Det är Zlatan som berättar med sitt eget språk vilket gör boken litet torftig. Ingen skönlitterär läsning precis. Men icke desto mindre är det en medryckande och bra historia.
Betyg 3

helix 2013-03-20 19:37
Jag hade hört många lovord om den här boken innan jag började läsa. Det skruvar naturligtvis upp förväntningarna. Men jag blev inte besviken. Den är mycket bra. Främst för att Zlatans historia är så bra. Och han kan berätta den också. Självklart har han haft god hjälp av Lagercrantz, men Zlatans egna ord lyser igenom. Och han (eller Lagercramtz, eller någon redaktör - men det spelar ingen roll vem) har känsla för vad som är intressant. Jag slås över hur målmedveten han har varit - från början. Och det är klart, tänker man i efterhand, hur skulle han annars ha blivit så jäkla bra? Men det finns ju en myt om "fotbollskonstnären" som har allt medfött. Där allt kommer naturligt, utan särkskilt mycket övning. "Jag är Zlatan.." tar (äntligen) död på den myten.
Det är roligt att läsa om alla dessa konstmål han har gjort, som man själv har sett och känner igen. Lite förvånande är det att Zlatan själv verkar vara lika förvånad över att de blir till och hur snygga de är.
Synd bara att boken är utgiven innan bicikletan mot England...
Betyg 4

Spaniard 2013-11-08 23:53
Som någon tidigare var inne på så vilar alla biografier på en mycket ostadig grund. Det är ju en möjlighet att förändra eller försköna historien.

I Zlatans fall är jag inte överdrivet misstänksam, det mesta känns naturtroget och intressant. Hur som helst är han oerhört slipad och väl medveten om sitt varumärke.

Strunt samma, det är en ganska okomplicerad skildring om vår störste idrottsstjärna och därför läsvärd.
Betyg 3

verran 2013-12-09 09:51
Ingen toppenbok men helt okej att lyssna på om man inte har nåt bättre för sig. Fick ju veta lite mer om honom och lite mer förståelse för vissa saker.
Betyg 3

kali05 2014-06-16 11:19
Lättläst intressant bok om vår största fotbollsspelare.
Betyg 4

koala_75 2015-01-03 17:55
Man behöver inte vara fotbollsintresserad för att gilla denna
Betyg 3

bokfrun 2016-01-16 10:39
Jag var inte så super förtjust i Zlatan innan jag läst denna bok. Har alltid tyckt att han är en bra fotbollsspelare men sen var det inte så mycket mer än så.


Men efter den här boken gillar jag honom. Å jag tycker man förstår lite mer varför han är som han är å att det är inte alla skriverier om honom som är hans fel heller.
Betyg 5

bonadea 2018-10-08 17:24
Jag är ingen fan av varken Zlatan eller fotboll men älskar få inblick i andras liv. Efter att ha läst denna bok fick jag mer förståelse för Zlatan, killen från Rosengård som ingen trodde på och som alla pamparna utnytjade till max.
Bra och lättsam läsning
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Jag är Zlatan


  Köp boken som film på cdon: