bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Det som inte dödar oss
Ett svenskt geni : Ber..
Göran Kropp 8000+
Himmel över Everest
Jag är Zlatan
Mannen som sökte sin s..
Stjärnfall
Syndafall i Wilmslow
Underbarnets gåta
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDär gräset aldrig växer mer

 
Författare: David Lagercrantz
Genre: Deckare
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Han får syn på henne i ena hörnet av ett semesterkort, den vackra kvinnan som av misstag kommit med på bilden. Daniel Mill blir fascinerad, men ingen vet vem kvinnan är. Enda ledtråden är boken hon läser på fotot, en bok som tycks vara en banal kärleksroman. Men inget är mer fel. Flera veckor senare upptäcker Daniel av en slump att boken på bilden enbart består av gamla fotbollsodds och långsamt blir han besatt.

Vem är kvinnan? Och varför läser hon en sådan märklig skrift med tabeller och siffror? Gåtan kräver sin lösning och Daniel Mill sveps med i något som leder honom mycket längre än till kvinnan han gäckas av. Han hamnar i en mörk vrå av den internationella toppfotbollen, en värld där man inte är främmande för vittgående konspirationer. Eller mord.

David Lagercrantz nya roman är en annorlunda spänningsroman om besatthet och undflyende kärlek. Detta är den andra, helt fristående, romanen om den förmögne bohemen Daniel Mill. Den första, Stjärnfall, utkom hösten 2001 och blev en stor försäljningsframgång.


Medelbetyg: 1,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Där gräset aldrig växer mer :


sundin 2005-01-24 11:09
Daniel Mill blir besatt av en vacker kvinna han sett på ett fotografi, och besattheten för honom genom Europa till Portugal, tillbaka till Skåne samt över till London. Det är en irrig resa och det är så många personer inblandade i intrigen som också den blir irrig.

Jag tycker att detta är ännu en svensk deckare som gör en bevsiken. Det blev ett simpelt tidsfördriv att läsa boken och den lämnar överhuvudtaget inga avtryck. Återigen får jag känslan av att David Lagercrantz har sig själv som förebild när han skriver om Daniel Mill och det känns lite...konstigt. Författaren har gjort huvudpersonen Daniel Mill så snygg och smart men ändå så oerhört mänsklig när han exempelvis tampas med dåligt samvete för sin dotter Lova som han ägnar alltför lite tid åt. Det är inte det sämsta jag läst så den förtjänar inte en etta, men det blir en svag tvåa i betyg.


Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Där gräset aldrig växer mer


  Köp boken som film på cdon: