bokrecensioner boktips

Det som inte dödar oss

Författare: David Lagercrantz
Genre: Deckare
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789113060736


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Fortsättningen på Stieg Larssons Millennium-böcker!
Lisbeth Salander är tillbaka - hårdare än någonsin...

Tidskriften Millennium har fått nya ägare. Elaka tungor hävdar att tiden har sprungit ifrån Mikael Blomkvist och han funderar på om han borde göra något annat.

Lisbeth Salander är rastlös. Hon medverkar i en hackerattack till synes utan någon särskild anledning. Hon tar risker hon vanligtvis är noga med att undvika. Det är inte likt henne.

En sen natt ringer professor Frans Balder, en ledande auktoritet inom AI-forskning, till Blomkvist. Balder säger sig sitta på världsavgörande information om amerikanska underrättelsetjänsten. Han har dessutom haft kontakt med en ung kvinnlig superhacker, som bär vissa likheter med en person Blomkvist känner väl.

Mikael Blomkvist börjar hoppas på det scoop som både han och Millennium behöver. Lisbeth Salander har som vanligt sin alldeles egen agenda. I Det som inte dödar oss fortsätter berättelsen. Det har blivit dags för deras vägar att korsas. Ännu en gång.
Medelbetyg: 3,12 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Det som inte dödar oss :
2015-11-19 11:09
Den är bra. Men inte riktigt lika bra som de andra men håller ändå hög klass.
Betyg 3
2016-03-06 22:14
Att skriva en uppföljare till Stieg Larssons succétrilogi är ju lite av ett självmordsuppdrag men Lagercrantz gör ett tappert försök.

De populära karaktärerna Blomkvist och Salander får mycket utrymme och intrigerna håller måttet. Siktet är högt inställt och tempot är högt. Kanske är det alltför högt för halvvägs blir det spretigt och hafsigt. Därefter följer några utdragna partier där olika personer beskriver äldre händelser. Det känns forcerat och stressat.

Jag tror boken hade mått bra av ett par redigeringar, det blir trots en bra grund ganska fadd eftersmak. Godkänd, inte mer.
Betyg 3
2017-01-23 15:31
En liten besvikelse om man väntar sig samma nivå som Millennium-trilogin. Upplägget är i princip bra men David Lagercrantz är ingen Stieg Larsson. Det blir tidvis rätt segt och spretigt och historien orkade inte riktigt fängsla mig på allvar. Jag saknade framför allt det där DRIVET i berättelsen som Larsson hade i sina böcker. Ger den en svag trea.
Betyg 3
2018-11-30 15:58
Det är inte Stieg Larsson men Lagerkrantz tar Salander och Blomkvist åt ett lite nytt håll där bakgrunden blir viktigare och våldet lite mindre. Helt klart är att en fjärde bok i serien inte skulle sett ut så här om Larsson hade varit författaren, men för oss som saknat karaktärerna så var boken ett kärt återseende.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Det som inte dödar oss
Liknande böcker:
Hör mig viska
 M. Kallentoft
Det tyska huset
 A. Indridason
Akrobaten
 A. Sundkvist
Grissly
 M. Kallentoft
Mörkare än midnatt
 M. Connelly
Offer 2117
 J. Adler-Olsen
På dödligt spår
 M. Connelly
Mysterierna på Kerrsta
 S. Samuelson
Brinn mig en sol
 C. Carlsson