bokrecensioner boktips

Ödets hand

Originaltitel: Fortune's hand
Författare: Belva Plain
Genre: Roman
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9789132324628

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Robbs liv förändras drastiskt när hans föräldrar dör i en olycka. Arvet gör det möjligt för honom att förverkliga en gammal dröm, att utbilda sig till jurist. Han lämnar småstaden och fästmön Lily, fast besluten att återvända efter sin examen. Men så möter han Ellen. Han ställs inför ett livsavgörande val. Hans hetaste drömmar blir verklighet, men detta för honom in i en värld styrd av girighet och lögner.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ödets hand :
2021-01-23 21:10
Min femte bok av Belva Plain och åter igen kan jag konstatera att jag förut haft en väldigt felaktig bild av henne som författare där jag enbart trott att hon var en banal kärleksförfattare.
Det här är -liksom de föregående böckerna jag läst av henne- en engagerande underhållningsroman med såväl ljus som mörker. Den är lättläst, välskriven och den berör mig som läsare. Karaktärerna känns realistiska och det är mycket intressant att läsa den negativa inverkan framgång kan ha på en särskild individ och hans familj. Robb går från en sympatisk ung man till en rent odräglig människa samtidigt som han blir alltmer framgångsrik i affärsvärlden. För att till slut förgöras på slutet. Jag kan absolut rekommendera den här boken och läser mer än gärna fler böcker av Belva Plain!
Slutbetyg, en stark 4:a!
Betyg 4
Liknande böcker:
Fäder och söner
 I. Turgenjev
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Sångfågeln från Milano
 A. Kullenberg
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Fromhet och slaveri
 L. Enmark
Xavier
 M. Kandre
I går
 A. Kristof