bokrecensioner boktips

Söndagspappan

Originaltitel: Her father's house
Författare: Belva Plain
Genre: Roman
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789132331329


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Betagen av den brusande storstaden New York och den vackra Lillian kastar sig den nyblivne advokaten Donald Wolfe in i ett förhastat giftermål. Den äktenskapliga lyckan blir kortvarig och vid skilsmässan får Lillian vårdnaden om deras nyfödda dotter.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Söndagspappan :
2021-10-19 23:34
Jag har de senaste två åren kommit att mycket uppskatta Belva Plains underhållningsromaner som jag tidigare har missat. I böckerna tar hon alltid upp aktuella problem men på ett engagerande och underhållande sätt.
Den här boken handlar om en ung man, advokaten Donald som bekymrar sig för sin lilla dotters uppväxt med en frånvarande, oengagerande mor, hans ex-fru, Lillian. Jag tycker det är intressant att läsa från ett manligt perspektiv, även om författaren var kvinna. När det handlar om barnuppfostran är det nästan alltid skrivet med en kvinnlig huvudkaraktär. Det blir dock lite för mycket amerikansk skenhelighet till och från. Och när Donald en dag bestämmer sig för att kidnappa sin dotter- rädda henne från modern istället för att kämpa i rätten så tappar jag en stor del intresse i boken framförallt då Lillian inte alls framställs som den olämpliga mor som jag först trodde att hon skulle vara.
Välskriven, och den har sina plus till och från. Ändå är det här den sämsta boken av Plain jag hitintills läst och lustigt nog verkar det här också ha varit hennes sista bok.
Slutbetyg, en 3:a!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Söndagspappan
Liknande böcker:
Ett litet bo
 I. Edelfeldt
Bombay Take away - Ind..
 M. Mendel Westberg
Eldens tid och isens d..
 E. Eriksson
Stormberget
 L. Marklund
Bedårarna
 S. Eklund
Mitt liv som man
 P. Roth
Jävla karlar
 A. Walden
Färden till västern
 W. Cheng'en