bokrecensioner boktips

Storm över Eden

Författare: Belva Plain
Genre: Historisk roman
Ämnesord: politik, mord, natur, historia, kärlek, spänning

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Solen gick ner över paradiset. I det brinnande kvällsljuset såg hon St.Felice försvinna i en glödande eldboll vid horisonten. Teresa Francis var inte mer än ett barn när hon själv gjorde den långa resan över havet för att föda sitt ovälkomna barn. En svart yngling hade besudlat hennes kropp. Så hette det. Familjeäran var fläckad. Teresa gifter sig och får fler barn, men för alla gömmer hon sin mörka hemlighet om gossen som fötts i lönndom och lämnats kvar hos den svarta tjänarinnan. En pinande fråga förföljer henne genom hela livet: vad blev det av honom?
Med Teresas familj i fokus får vi följa hur skuggorna tätnar över St.Felice, paradisön i Karibiska havet, när motsättningarna mellan den vita härskarklassen och det svarta proletariatet, slavättlingarna, växer sig allt större.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Storm över Eden :
2011-08-22 09:13
Teresa Francis son, Patrick, och tjänarinnnan, Agnes som han trodde var hans mor, flyttade tillbaka till ön St.Felice. Patrick och hans halvbror, Francis, kommer en dag att mötas men de vet inte om att de har samma mor. Båda kommer att engageras i det som främjar öns befolkning. Men mörka krafter gör allt för att förstöra och exploatera den vackra ön. Det kommer att inträffa många dödsfall och till och med bland huvudpersonerna i romanen.

Relativt bra bok men en aning dryg.
Betyg 4
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Alma - En kvinnohistoria
 E. Martinsson
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
1794
 N. Natt och Dag