bokrecensioner boktips

Evergreen

Författare: Belva Plain
Genre: Historisk roman
Ämnesord: depression, krig, historia, kärlek, kultur, spänni
Utgivningsår: 1989
ISBN: 0440132789


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

EVERGREEN- är en familjesaga som sträcker sig över tre generationer. Det är också berättelsen om Anna, en polsk judinna, som i början av 1900-talet utvandrade till Amerika för att söka lyckan. Vi får följa hennes liv - hur hon slits mellan kärlkeken till två män, den förmögne Paul Werner och Joseph Friedman, lika fattig som hon själv - och vi får lära känna hennes barn och barnbarn. Belva Plain låter oss möta fantastiska människor och oförglömliga miljöer. Hon tar oss med från New Yorks bakgator till Wiens balsalar, från nazistiska koncentrationsläger till luxuösa överklasskvarter, från djupaste armod till obeskrivlig rikedom. Evergreen är en mänsklig och engagerande roman, skriven med känsla och inlevelse. Det är en bok man varken kan - eller vill - glömma.
Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Evergreen :
2004-01-21 22:02
Evergreen var nog den första tjocka romanen jag läste, då var jag 13. Evergreen fastnade i mina tankar och jag tror jag läste om den igen förra året.
Boken är bra, och den etsar sig fast ett tag. Belva Plain skriver bra, det kan jag inte förneka, även om den här boken är den enda jag läst.
Betyg 4
Liknande böcker:
Härskaren
 S. Scarrow
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
Cilkas Resa
 H. Morris
1794
 N. Natt och Dag
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Robin Hood
 J. McSpadden
Myteriet på Bounty
 C. Nordhoff
Kära Madame de Staël
 E. Lundström
Silvretsrike
 C. Iggulden