bokrecensioner boktips

Mr Mercedes

Författare: Stephen King
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789175035154


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är tidig morgon i en amerikansk stad som har drabbats hårt av den senaste finanskrisen. Kön med frusna arbetslösa män och kvinnor ringlar lång utanför hallarna där en jobbmässa snart ska öppna. Men innan portarna hinner slås upp dyker lyktorna på en bil upp i dimman. En ensam förare plöjer rakt genom människohopen i en stulen Mercedes. Åtta människor dör, femton skadas.

Månader senare kan den nypensionerade och deprimerade kriminalaren Bill Hodges fortfarande inte släppa fallet med ”Mr Mercedes”, mördaren som lyckades fly. Så får han ett brev från någon som påstår sig vara gärningsmannen. Hodges inser att Mr Mercedes kan slå till igen. Tillsammans med två oväntade medhjälpare ger han sig in i en farlig katt-och-råtta-lek i kamp mot klockan. Ska han lyckas förhindra en ny katastrof?
Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mr Mercedes :
2016-06-20 19:09
Boken handlar om en man som kör på en massa människor som står i en kö.En massa människor dör på plats.Den nypensionerande och deprimerade polisen Bill hodges kan inte släppa fallet på massmördaren som kom undan.
Betyg 5
2016-09-18 11:46
Det var länge sedan jag läst en bok av Stephen King. Gillade honom i min ungdom men började sedan störas allt mera av de övernaturliga inslagen i hans historier. Den här boken faller dock inom kategorin "realistiska romaner" av King.
Vad skall man säga om den här då? Det är pladder, pladder, pladder med typiskt utmejslade, lite stereotypa karaktärer. Den onda huvudpersonen gestaltas klichéaktigt och töntigt. Historien är väldigt förutsägbar och onödigt utdragen. Tidvis är det ganska bra driv men tyvärr kommer det en del pinsamma bottennapp också. Det blir en svag trea.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mr Mercedes
Liknande böcker:
Skampärlorna
 A. Lilja Gladh
Det ingen ser
 L. Hall
Kryptören
 A. Jallai
Kokain
 P. Engman
Farliga makter
 E. Davis
Perfect Day
 T. Löwendahl
Inte den du tror
 H. Ford