bokrecensioner boktips

Under kupolen

Författare: Stephen King
Genre: Thriller
Ämnesord: filosofi, depression, mat, politik, mord, psykologi, religion, natur, kärlek, framtid, spänning, vetenskap, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789174293586


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är en vacker oktoberdag i den lilla staden Chester's Mill, Maine. Plötsligt kraschar ett litet sportflygplan in i en osynlig barriär strax utanför staden. Nästan samtidigt kör en timmertransport in i samma osynliga vägg. Något oförklarligt har hänt: ett kraftfält innesluter staden likt en gigantisk kupol. Inget kan komma förbi kraftfältet. Ingen kan ta sig in i staden och ingen kan ta sig ut. Invånarna i Chester's Mill är isolerade från omvärlden.
Medelbetyg: 4,17 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Under kupolen :
2013-10-11 17:50
"Under kupolen" är en spännande psykologisk skildring över vad som händer med människor när de blir isolerade. Paralleller dras till "Flugornas herre", där barnen regerade. Men i boken är det ett litet amerikanskt samhälle.

Liksom i "Flugornas herre" handlar det moraliska om hur man ska bibehålla situationen eller huruvida man ska utnyttja den. Och det är väl just vid sådana situationer människornas sanna sida kommer fram, oavsett hur smutsig den är. Problemen uppstår när två sidor inte går ihop.

Men det finns ändå något hoppfullt i boken, den lyfter fram den enstaka individen som en slags räddning. Det är genom att se personen och dennes erfarenheter som vi faktiskt kan se oss själva. Och när man ser sig själv, då känner vid medömkan.
Betyg 4
2013-10-22 18:08
Mkt spännande och bra. Nu saknar jag alla efter att jag läst ut boken.
Betyg 4
2013-11-05 11:03
Jättebra bok! Jag var fast redan efter dom första sidorna. Den påminner mycket om pestens tid så har man läst och gillade den boken så är jag säker på att man kommer älska denna! Den var både psykologisk och spännande! Gillar man Stephen King så är det nog ett måste att läsa denna boken!
Betyg 5
2013-12-02 21:55
Det var en bra och spännande bok.Den var spännande i början.
Den var lite seg ett tag men sen vart det full fart på den.Jag ska köpa dvdn den kommer ut jämföra den med boken.
Betyg 5
Liknande böcker:
Pojken från skogen
 H. Coben
En detektivroman
 J. Bolinder
Förarsätet
 M. Spark
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Anfall som försvar
 M. Cameron
Priset för ett liv
 U. Adelsohn