bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
22/11 1963
Allt kan hända
Att skriva
Benrangel
Blaze
Carrie
Christine
Christine - Del 2
Christine Del 1
Cujo
Dance MacAber
De öde landen
Den flyende mannen
Den förskräckliga apan
Den gröna milen
Den som finner
Desperation
Det
Det
Det mörka tornet
Det mörka tornet 2: De..
Det svarta huset
Det svarta tornet I: R..
Det svarta tornet II:..
Different Seasons
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKöplust

 
Författare: Stephen King
Genre: Deckare
Ämnesord: psykologi, spänning
Utgivningsår: 1991
ISBN: 9780451172815
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Castle Rock i Maine är en typisk amerikansk småstad - nästan en idyll, där alla känner alla. Men en dag kommer en främlig dit: på huvudgatan öppnar Leland Gaunt sin butik Oumbärliga Ting. Där kan folk köpa just det de alltid har frömt om. En het våg av köplust drar genom staden. Och först när våldet exploderar i husen och på gatorna och onskan har Castle Rock helt i sitt grepp, står det klart att det pris som kunderna betalat hos Mr Gaunt är högre än de räknat med.

Köplust är en av mästaren Stephen Kings starkaste romaner.

Medelbetyg: 4,4 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Köplust :


ElinLeticia 2004-05-27 11:37
Castle Rock är till synes en vanlig småstad i Maine. Här förekommer som i alla småstäder bråk, fylleslagsmål, äktenskapsproblem och andra mindre allvarliga friktionsproblem.
Hit kommer en annorlunda köpman och öppnar "Oumbärliga Ting", en affär som kommer förändra staden för alltid. Mannen erbjuder invånarna ting som uppfyller deras behov, en del behov de inte ens visste att de hade. För detta kräver han ett ytterst anspråkslöst pris i penning, och en till synes oskyldig tjänst. Tjänsterna går ut på att spela en mindre bekant människa ett spratt. Vad Castle Rocks invånare inte inser är att priset är för högt för deras eget och stadens bästa. Alan Pangborn, stadens polischef, ärrad av sin hustrus och sons död och händelserna vid sjön (som beskrivs i Stark) är den enda som kan stoppa våldet och hätskheten som bryter ut när "Oumbärliga Ting" ´s alla varor slutligen skall betalas. Frågan är om människor bryr sig mer om sina saker än om sina själar....

King facinerar mig ju mer jag läser honom. Framför allt facinerar det mig hur mycket han ifrågasätter tron på människan, och tron på något högre. Denna bok är direkt kritik mot att det skulle finnas en möjlighet för människan att köpa sig lycka. Samtidigt innehåller den, den bästa samling personskildringar sedan "Det". Varje person fängslar. Att det slutligen är de som verkligen har ett Behov av "Oumbärliga ting" som skydd mot livet, som gör revolt mot köpmannen gör bara den här berättelsen bättre. Jag rekommenderar läsaren att läsa denna som en samhällskritisk skröna och bry sig mindre om de övernaturliga effekterna...:)
Betyg 4

Margut 2004-05-27 11:45
Den här boken är en av de läskigaste av King, tycker jag. Människorna i den lilla staden vänds mot varandra i ett ypperligt beskrivet psykologiskt spel... Spännande och tragiskt på samma gång.
Betyg 5

BonHawk 2005-12-20 21:51
Riktigt bra. Man får en annan syn på sina grannar när man läst den här :-) Filmen, med bl a Max von Sydow, är däremot mindre bra. Läste den på engelska, Needful things. Översättningen av titeln till svenska är mindre bra.
Betyg 4

danyel444 2007-11-16 20:25
En bra Stephen King bok. Tycker den är orginell story.
Betyg 4

_emilie_87 2008-01-05 19:12
En av kings bästa!!! Däremot är filmatiseringen väldigt dålig!
Betyg 5

Utvandrare 2008-09-13 10:28
S.K, mycket bra (hah?)
Betyg 5

tetris 2009-02-03 11:59
Mycket intressant upplägg på boken och den här tyckte jag om. Kings böcker går verkligen upp och ner i hur bra de är för mig. Den här passade mig bra just nu och det gjorde att betyget blev högre.
Betyg 4

thorzenius 2009-05-12 16:10
Hyfsad bok. Storyn är mycket originell och bra, men slutet är en liten besvikelse. Hur som helst en klart läsvärd bok. Nu ska jag titta på filmen också.
Betyg 3

Candrah 2011-01-14 14:06
En riktig bra och spännande bok. Stephen King är mästare på att skildra människors personligheter. Och det jag gillar mest är att boken består av små historier som i slutet vävs ihop. Det enda negativa jag har att säga om boken är att slutet var lite förvirrande, men det är vägs upp av boken i helhet istället.
Betyg 5

Phenomena 2011-05-16 19:48
Castle Rock är en till synes vanlig liten stad i Maine. En typisk småstad där alla känner alla.
Leland Gaunt är främlingen som kommer dit. Han öppnar sin butik, ”Oumbärliga Ting”. Där säljs allt du kan behöva. Allt från gamla serietidningar, baseballkort och fiskespön till amuletter som botar reumatism. Det bästa av allt är att Gaunt inte är dyr heller, en liten summa pengar och ett oskyldigt litet spratt.
”Oumbärliga Ting” är affären som kommer att förändra Castle Rock för all framtid…

Denna bok är spännande, skrämmande och otäck. Den håller mig fängslad från pärm till pärm. En av Kings starkaste historier.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Köplust


  Köp boken som film på cdon: