bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
22/11 1963
Allt kan hända
Att skriva
Benrangel
Blaze
Carrie
Christine
Christine - Del 2
Christine Del 1
Cujo
Dance MacAber
De öde landen
Den flyende mannen
Den förskräckliga apan
Den gröna milen
Den som finner
Desperation
Det
Det
Det mörka tornet
Det mörka tornet 2: De..
Det svarta huset
Det svarta tornet I: R..
Det svarta tornet II:..
Different Seasons
Liknande böcker:
Hemligheten på Chimneys
 A. Christie
Äventyret med julpuddi..
 A. Christie
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerGeralds lek

 
Författare: Stephen King
Genre: Deckare
ISBN: 0453008003
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Medelbetyg: 3,67 (9 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Geralds lek :


ElinLeticia 2004-05-27 11:36
Gerald och Jessie har varit gifta herrans många år, och deras sexliv har tagit kliv från det vanliga till det ovanliga. En varm oktoberdag i en stuga i Maine låser Gerald fast Jessie med handfängelse i sängen för en ovanligare lek än de tänkt sig. Något får Jessie att sparka bakut då hon inte vill vara med längre, i och med detta blir leken allvarligare än tänkt. När Gerald fortfarande vägrar befria henne och i praktiken beslutat sig för att göra det han vill med Jessie vare sig hon är villig eller icke, går hon till attack mot honom. Hjärtat klarar inte smällen och Jessie blir fängslad i det idylliska huset när mörkret faller. Hon har endast sig själv att lita på och sina minnen av något fruktansvärt som skedde för många år sedan. Tiden blir en fiende, men något mer hotfullt dyker också upp, men är det verklighet eller bara en månskens illusion?

Geralds lek kompletterar Dolores Claibourne som jag vid första läsningen tyckte var ganska enkel och ointressant. Genom den här boken får man ana berättelsernas djup och inse vilken otroligt skicklig författare King är. Han har en enormt kännetecknande förmåga att beskriva rösterna inom varje människa, den psykologiska pressens tankar och avgrundsdjupen som döljer sig inom var och en. Jag fastnade totallt för denna bok, och hyrde omedelbart filmen "Dolores Claiborne" där Cathy Bates innehar huvudrollen. Filmen är ett stjärnskott som borde fått oscars många gånger om. Man förvånas över hur mycket kunskap King har om den kvinnliga naturen.....
Betyg 4

Margut 2004-05-27 11:47
Det här är ingen storfavorit, men ändå en väldigt läsvärd berättelse. Som ElinLevetica påpekar är King bra på att beskriva en människas inre psykologiska process/tankar.
Många tror att King "bara" skriver skräck, men det är att underskatta honom grovt!
Betyg 4

Ninnas 2004-07-13 17:59
King visar genom den här berättelsen vilket proffs han är på att beskriva tankar och inre monolog! Han blandar humor och tragik på ett proffsigt sätt som jag tycker kännetecknar hans böcker. Det sätt som berättelsen i "Geralds lek" är ihopknuten med berättelsen i "Dolores Claiborne" är så himla genomtänkt! Och gör att böckerna hamnar på en annan, mycket djupare, nivå, än vad de skulle ha gjort annars. Att i "Geralds lek" följa huvudpersonen Jessies ensamma kamp, fick mig att bli helt hypnotiserad! Jag var tvungen att bara fortsätta läsa, läsa, läsa. Jag kunde verkligen inte sluta förrän boken var slut! "Geralds lek" är den enda bok som har fått mig att må verkligen fysiskt illa, typ kräkfärdig, bitvis. Låter väl kanske som ett dåligt betyg, men i det här fallet är det faktiskt ett mycket bra betyg, det högsta!
Betyg 5

BonHawk 2007-01-22 18:04
Håller med föregående talare. Här visar King ännu en gång hur allsidig han är och hans förmåga att gräva i det mänskliga sinnet.
Betyg 4

tekoppen 2007-10-06 20:08
En annorlunda historia som grep tag i mig. King lyckas får mig att känna att det är jag som ligger fastbunden i sängen.
Betyg 4

danyel444 2007-11-16 20:22
Tycker inte det var någon höjdare. En seg historia. Bara önskade att den skulle ta slut. Vågade inte sluta för man vet ju aldrig med King. Plötsligt kanske det händer något.
Betyg 2

Korpi 2008-03-08 22:45
Historien utspelar sig i ett rum (lite minimalistiskt), precis som i Lida. Dock är inte Geralds lek lika stark, men absolut läsvärd.
Betyg 3

anette.lenander 2011-07-04 19:49
I sin stuga i Main förbereder sig Jessie och hennes man Gerald en lek
och dom tänker inte spela canasta.Men när handfängsel nr 2 låser
henne vid sängen vill inte Jessie vara med längre.Hon sparkar till Gerald
men resultatet blir oändligt mer dramatiskt än hon avsett.
Betyg 5

SannaA 2013-08-18 13:44
Jag fastnade inte alls för denna boken, jag brukar annars sluka allting som stephen king skriver men denna tyckte jag bara var seg och händelselös. Jag kände egentligen inte alls för karaktärerna och jag undrar nu efter man har läst den hur han egentligen lyckades fylla ut alla de sidorna som boken innehöll.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Geralds lek


  Köp boken som film på cdon: