bokrecensioner boktips

Geralds lek

Författare: Stephen King
Genre: Deckare
ISBN: 0453008003


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3,67 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Geralds lek :
2004-05-27 11:36
Gerald och Jessie har varit gifta herrans många år, och deras sexliv har tagit kliv från det vanliga till det ovanliga. En varm oktoberdag i en stuga i Maine låser Gerald fast Jessie med handfängelse i sängen för en ovanligare lek än de tänkt sig. Något får Jessie att sparka bakut då hon inte vill vara med längre, i och med detta blir leken allvarligare än tänkt. När Gerald fortfarande vägrar befria henne och i praktiken beslutat sig för att göra det han vill med Jessie vare sig hon är villig eller icke, går hon till attack mot honom. Hjärtat klarar inte smällen och Jessie blir fängslad i det idylliska huset när mörkret faller. Hon har endast sig själv att lita på och sina minnen av något fruktansvärt som skedde för många år sedan. Tiden blir en fiende, men något mer hotfullt dyker också upp, men är det verklighet eller bara en månskens illusion?

Geralds lek kompletterar Dolores Claibourne som jag vid första läsningen tyckte var ganska enkel och ointressant. Genom den här boken får man ana berättelsernas djup och inse vilken otroligt skicklig författare King är. Han har en enormt kännetecknande förmåga att beskriva rösterna inom varje människa, den psykologiska pressens tankar och avgrundsdjupen som döljer sig inom var och en. Jag fastnade totallt för denna bok, och hyrde omedelbart filmen "Dolores Claiborne" där Cathy Bates innehar huvudrollen. Filmen är ett stjärnskott som borde fått oscars många gånger om. Man förvånas över hur mycket kunskap King har om den kvinnliga naturen.....
Betyg 4
2004-05-27 11:47
Det här är ingen storfavorit, men ändå en väldigt läsvärd berättelse. Som ElinLevetica påpekar är King bra på att beskriva en människas inre psykologiska process/tankar.
Många tror att King "bara" skriver skräck, men det är att underskatta honom grovt!
Betyg 4
2004-07-13 17:59
King visar genom den här berättelsen vilket proffs han är på att beskriva tankar och inre monolog! Han blandar humor och tragik på ett proffsigt sätt som jag tycker kännetecknar hans böcker. Det sätt som berättelsen i "Geralds lek" är ihopknuten med berättelsen i "Dolores Claiborne" är så himla genomtänkt! Och gör att böckerna hamnar på en annan, mycket djupare, nivå, än vad de skulle ha gjort annars. Att i "Geralds lek" följa huvudpersonen Jessies ensamma kamp, fick mig att bli helt hypnotiserad! Jag var tvungen att bara fortsätta läsa, läsa, läsa. Jag kunde verkligen inte sluta förrän boken var slut! "Geralds lek" är den enda bok som har fått mig att må verkligen fysiskt illa, typ kräkfärdig, bitvis. Låter väl kanske som ett dåligt betyg, men i det här fallet är det faktiskt ett mycket bra betyg, det högsta!
Betyg 5
2007-01-22 18:04
Håller med föregående talare. Här visar King ännu en gång hur allsidig han är och hans förmåga att gräva i det mänskliga sinnet.
Betyg 4
2007-10-06 20:08
En annorlunda historia som grep tag i mig. King lyckas får mig att känna att det är jag som ligger fastbunden i sängen.
Betyg 4
2007-11-16 20:22
Tycker inte det var någon höjdare. En seg historia. Bara önskade att den skulle ta slut. Vågade inte sluta för man vet ju aldrig med King. Plötsligt kanske det händer något.
Betyg 2
2008-03-08 22:45
Historien utspelar sig i ett rum (lite minimalistiskt), precis som i Lida. Dock är inte Geralds lek lika stark, men absolut läsvärd.
Betyg 3
2011-07-04 19:49
I sin stuga i Main förbereder sig Jessie och hennes man Gerald en lek
och dom tänker inte spela canasta.Men när handfängsel nr 2 låser
henne vid sängen vill inte Jessie vara med längre.Hon sparkar till Gerald
men resultatet blir oändligt mer dramatiskt än hon avsett.
Betyg 5
2013-08-18 13:44
Jag fastnade inte alls för denna boken, jag brukar annars sluka allting som stephen king skriver men denna tyckte jag bara var seg och händelselös. Jag kände egentligen inte alls för karaktärerna och jag undrar nu efter man har läst den hur han egentligen lyckades fylla ut alla de sidorna som boken innehöll.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Geralds lek
Liknande böcker:
Den tysta fågeln
 P. Mohlin
klädd för döden
 D. Leon
Morsarvet
 C. Granbom
Dödlig fjäril
 I. Boström
Dansar på din grav
 P. Liljestrand
Ättestupan
 J. Ekström
Fruset guld
 C. Börjlind
De första tolv
 D. Rudberg
Dödens dal
 K. Hellström
Sommaren utan nåd
 I. Jungeström