bokrecensioner boktips

Personligt politiskt estetiskt

Författare: Eyvind Johnson
Genre: Essäsamling
Ämnesord: filosofi, politik, historia, kultur
Utgivningsår: 1992
ISBN: 9100554448


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Personligt politiskt estetiskt :
2010-07-12 11:41
Essäboken PERSONLIGT POLITISKT ESTETISKT innehåller ett brett urval av artiklar, essäer, minnestal, anteckningar och diverse vänporträtt skrivna av vår svenske nobelpristagare Eyvind Johnson. Det valda materialet spänner över hela Johnsons författarskap och ger, tycker jag, intressanta bilder och förklaringar till författarens personliga, politiska och estetiska ställningstaganden.

För en inbiten Johnsonfantast som jag blev det mest spännande (och läsvärt) de gånger som Johnson bjöd på inblickar i sitt skrivande och då han förklarade hur han resonerade i skrivandets stund. Det blir lite som att träda in bakom kulisserna och få ta del av hur arbetsprocessen gick till. Andra delar är minst sagt lite mer svårtuggade, och här tänker jag först och främst på anteckningarna från författarens släktforskning och alla hyllningstal till diverse framlidna svenska författarkollegor. De politiska brandtalen till frihetens lov är kända sedan tidigare men i många stycken fortfarande aktuella och därför värda att läsa om. Som ni märker: urvalet är brett och intressevärdet lite varierat.

Genomgående mycket välskrivet och jag tycker att Eyvind Johnson verkade vara en sympatisk och en i övrig beundransvärd människa. Betyget ska ses med ett plus i kanten.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Personligt politiskt estetiskt
Liknande böcker: