bokrecensioner boktips

Tjockare än vatten

Författare: Mark Billingham
Genre: Roman
ISBN: 9789185419494


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En död kvinnokropp hittas i en lägenhet i norra London. Det märkliga är att i den dödas hand finner kriminalkommissarie Tom Thorne blodstänkta plastbitar som tycks komma från en röntgenbild. Ännu märkligare blir det när det visar sig att även offrets mamma har mördats, men för femton år sedan, och då av seriemördaren Raymond Garvey. Sju kvinnor miste livet för hans hand i ett av stadens mest uppmärksammade rättsfall.

När sedan fler kroppar hittas mördade på liknande sätt börjar polisen lägga ett makabert pussel och då framträder en bild som är mer skrämmande än något annat Thorne upplevt. Det verkar som att en mördare systematiskt håller på att döda barnen till offren efter seriemördaren Raymond Garvey. Thorne tvingas till en kamp mot klockan för att skydda de barn som fortfarande lever och snart står han öga mot öga med den mest brutala mördare han någonsin jagat.
Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Tjockare än vatten :
2010-05-11 16:55
Nja, jag blev allt lite besviken på den här boken. Den var ganska slätstruken och tråkig förutom på slutet när den tog lite bättre fart.
Betyg 3
2012-10-09 12:32
Inte så bra som jag hoppats, men helt ok ändå. Men lite krystat känns den.
Betyg 3
2015-08-03 14:39
Ingen av Billinghams bästa. Lite för spekulativ (en seriemördare tar livet av barnen till offren för en tidigare seriemördare). Skildringen av Thornes privatliv känns också lite krystad. Finns inte mycket av humor och glädje i denna bok, allt är väldigt, väldigt tungt, såväl yrkesliv som privatliv. Ju fler böcker av Billingham man läser desto mer undrar man över rättsläkaren Hendricks, kan det överhuvud taget finnas rättsläkare av med denna personlighet? Känns lite för konstruerat.
Betyg 3
Liknande böcker:
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund
Falska toner och söta..
 E. Klingberg
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn
Djungelrummet
 C. Möller
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
En sekund är jag evig
 M. Gustavsdotter