bokrecensioner boktips

Vedergällningen

Författare: Mark Billingham
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9185283363


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

På ett sjaskigt litet hotell i utkanten av London hittas liket av en medelålders man. Han är naken, fastbunden och misshandlad nästan till oigenkännlighet.

Tio dagar tidigare blev Douglas Remfry frisläppt från det fängelse där han avtjänat ett långt straff för våldtäkt. Hans dröm var att starta ett nytt liv någon annanstans, men planerna fick ett abrupt slut.
När ytterligare en sexförbrytare mördas på liknade sätt inser kommissarie Tom Thorne att någon är ute efter hämnd. Och för en gångs skull har han svårt att känna sympati för offren. Inte förrän han möter en person som det känns värt att kämpa för. En person som kommer att betyda mer för Thorne än han kan ana – på gott och ont.

Medelbetyg: 2,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vedergällningen :
2008-10-16 11:13
Någon våldtar och tar livet av personer som just suttit av sitt straff för just våldtäkt.

Boken var bra och tidvis spännande men tyvärr blev det ingen knorr eller överraskning på slutet. Det som möjligtvis var tänkt som överraskning hade jag redan klurat ut tidigt i handlingen.
Betyg 4
2011-04-07 10:46
Jag har läst 2/3, borde inte lämna en recension ännu. Men handlingen och karaktärerna (speciellt huvudpersonen Tom Thorne) faller inte mig i smaken. Det är så mycket onödigt emellan de viktiga händelserna. Jag hoppades och trodde att hans böcker skulle bli bättre och bättre. Men denna bok är sämre än hans 2 första.
Betyg 2
2012-10-09 12:32
En helt ok deckare, men inte mer. Billingham når inte ända fram denna gång, och det blir lite förutsägbart. En slät trea.
Betyg 3
Liknande böcker:
Vinterland
 K. Faber
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Skamvrån
 S. Sarenbrant
Ur aska i eld
 J. Rogneby