bokrecensioner boktips

Begravd

Originaltitel: Buried
Författare: Mark Billingham
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9185283754


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Sextonårige Luke Mullen är försvunnen. Senast sågs han av sina skolkamrater när han steg in i en bil med en äldre kvinna bakom ratten.
Polisen är övertygad om att de har med en kidnappning att göra. Så dyker det från ingenstans upp ett livstecken i form av en ytterst obehaglig videofilm.
Kriminalkommissarie Tom Thorne får fallet på sin lott och söker alltmer desperat efter pojken eller någon som velat honom illa. Namnen på listan med misstänktan kan dock strykas ett efter ett. Klockan tickar obönhörligt vidare och Thorne inser att han jagar en mycket farlig förövare. Han hittar djupt begravda hemligheter och får lära sig vad snedvriden kärlek kan driva en människa till att göra när spärrarna väl släpper. Frågan är bara om det är för sent för Luke.


Begravd, som är den sjätte fristående kriminalromanen om Tom Thorne, är en berättelse om hur kärlek - särskilt olycklig sådan - kan driva en människa till att göra de mest fasansfulla saker.

Mark Billingham arbetade länge som stand up-komiker och utsågs av tidningen The Sunday Times till en av de allra bästa i Storbritannien. Numera ägnar han sig åt skrivande på heltid, främst för de brittiska tevekanalerna BBC och ITV. Han lever i London tillsammans med fru och två barn.
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Begravd :
2009-06-24 15:55
Hade inte läst någon av Billighams tidigare, och blev positivt överraskad. En riktigt bra deckare, även om konceptet "misslyckad privat men bra snut" känns lite uttjatat. Två parallella fall vävs ihop på ett smidigt sätt, utan att det känns förutsägbart. Spänningen hålls uppe, dialogen är halvrolig och upplösningen känns riktigt trovärdig.
Betyg 4
2010-02-22 21:12
En välskriven deckare med bra intrig. Mark Billingham är duktig!
Betyg 4
2012-10-09 12:25
En välkomponerad intrig, där två historier vävs samman. Spännande och också lite småkul emellanåt.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Begravd
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai