bokrecensioner boktips

Pilgrim på havet

Författare: Pär Lagerkvist
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, religion, historia
ISBN: 9789100131692


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Pilgrim på havet berättar om Tobias, en pilgrim på väg till det heliga landet. Den farofyllda resan över havet företar han med ett piratskepp vars skurkaktiga besättning ägnar sig åt sjöröveri och smuggling. Men på skeppet träffar han också Giovanni, en man som för sin kärleks och heta längtans skull tvingats bryta med sitt föregående liv och rymma till sjöss. Det är om den passionerade jordiska kärleken och dess konflikt med människans eviga längtan till det heliga landet som Pilgrim på havet handlar.

Utdrag ur boken:
”Havet och stormen rasade där ute i mörkret och han förstod att fartyget var en eländig gammal skorv och besättningen ett opålitligt slödder, men han kände sig ändå underligt trygg och överlämnade sig helt åt dem och de upprörda elementen.” (sid. 5).
Medelbetyg: 3,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Pilgrim på havet :
2004-05-07 11:55
Pilgrim på havet tar vid där romanen Ahasverus död slutar. Det handlar här om den farofyllda havsresan över till det heliga landet – en resa som visar sig vara farlig både för kropp och själ. Motivet är liksom i Ahasverus död det ständiga sökandet efter tecken på guds existens och livets mening. Genom pilgrimen Tobias får vi här uppleva en dramatisk resa över havet – en resa mot den fullkomliga kärleken och det heliga landet – inom oss torde vi alla vara pilgrimer på det själsliga havet. Bör läsas i förbindelse med de andra delarna av romansviten Sibyllan, Ahasverus död, Pilgrim på havet och Det heliga landet. Bör vara en omistlig roman för alla intellektuella och religiösa tvivlare.
Betyg 4
2006-01-04 19:41
Under båtresan till Det Heliga Landet träffar Tobias flera udda människor. Bland annat så träffar han en man vid namn Giovanni som berättar något som ingen har hört honom berätta förr.
Betyg 4
2007-01-30 12:02
Ger mig obevekliga associationer till Coelhos 'Alkemisten', men är till skillnad ifrån den mer slipad och ej lika sökande efter tydlig sensmoral. Lagerkvists språk är som alltid njutbart och precis som pilgrimen förs man med av vågorna utan att egentligen veta varthän, och precis som pilgrimen struntar man slutligen i resans mål utan njuter till fullo av nuet.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Pilgrim på havet
Liknande böcker:
Gula rosornas bok
 S. Axelzon
Sången om Akilles
 M. Miller
Lajja - Skammen
 T. Nasrin
Värma händer
 K. Widholm
Lektioner
 I. McEwan
Räkna hjärtslag
 K. Widholm
Vill du veta?
 N. Erlick
En dödlig fälla
 L. Masterson
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Bara en mor
 R. Jacobsen