bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
19 minuter
Allt för min syster
Den tionde kretsen
Försvinnanden
Jacobs värld
Plain Truth
Små stora saker
Liknande böcker:
Lånat silver och kross..
 E. Klingberg
Ett julmirakel om dage..
 P. Alexander
Tango i Tabernaklet
 K. Brunk Holmqvist
Vaxade juveler och brä..
 E. Klingberg
Folk med ångest
 F. Backman
Skogsnävan
 K. Brunk Holmqvist
Totalskada
 H. von Zweigbergk
Resa i månljus
 A. Szerb
Dömd för död
 A. Jansson
Sent på dagen
 T. Hadley

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSkulden

 
Författare: Jodi Picoult
Genre: Roman
ISBN: 9177110129
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Den tuffa och framgångsrika advokaten Ellie Hathaway känner att det blir allt svårare att med gott samvete försvara osympatiska brottslingar som begått vidriga brott. För att komma ifrån den hårda pressen reser hon till sin faster Leda, och i den vackra småstaden Paradise hoppas hon finna den frid hon länge har sökt.

Men redan första kvällen för Leda ett telefonsamtal som skakar dem båda. Inte längt från Ledas gård bor hennes släktingar, som tillhör det fridfulla amishfolket. De lever enkelt, är djupt religiösa och har en alldeles egen filosofi. Nu har något hänt som gjort familjen chockad och handfallen.

I en intill-liggande lada har kroppen av ett dött spädbarn hittats gömd i höet. Vem kan ha gjort något så grymt – och vems är barnet?
Det hela är ett mysterium och ingen av kvinnorna på gården tycks ha varit gravid. Inte förrän 18-åriga Katie, Ledas systerdotter, förhörs, får man upp ett spår.
Katie förs till sjukhus trots att hon nekar till att hon varit gravid. Ingen av de andra kvinnorna, inte ens Katies egen mamma, säger sig ha märkt något på Katie.

En obduktion av den nyfödde pojken visar att han troligtvis har kvävts till döds.

Någon har begått ett fasansfullt brott. Polisen griper Katie för mord. Det är i det här läget som den förtvivlade Leda vädjar till Ellie. Kan hon tänka sig att försvara Katie? När Katie riskerar att få tillbringa lång tid i fängelset i väntan på sin rättegång bestämmer sig Ellie för att hjälpa henne. Men ska hon någonsin få reda på vad som egentligen hände den natten i ladan då ett oskyldigt barn miste livet?

Medelbetyg: 4 (3 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Skulden :


koala_75 2009-10-15 11:21
En mycket bra bok. Liksom Jod Picoults tidgare böcker så tar den upp ett kontroversiellt ämne. Kan en mamma ha dödat sitt eget nyfödda barn?

Betyg 4

bonadea 2010-03-06 18:43
Jodi Picoult skriver böcker som berör, man tvingas välja sida och sätta sig in i andras liv och situationer, det är så jag har upplevd hennes tidigare böcker och det är de förväntningar jag hade på skulden.
Ämnet var typiskt Jodi Picoult, något annorlunda och ovanligt som en ung amishkvinna anklagad för mord på sitt nyfödda barn, väcker starka och man blir även nyfiken på amish livstilen .
Jag blir besviken på boken, trots ett spännande ämnen når inte skulden upp till Jodis tidigare böcker. Jag läste för jag ville veta hur det skulle gå för Katie men det var en stor lättnad när boken äntligen var färdigläst.
Betyg 3

Hellokitty 2012-03-27 21:02
Väldigt bra bok! Jag gillar Jodi Picoult. Så välskriven. Hon tar alltid upp intressanta ämnen och problem. Man får se olika sidor och veta bakgrunden. Så svårt att veta vad som är rätt eller fel och vems sida man ska stå på.
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Skulden


  Köp boken som film på cdon: