bokrecensioner boktips

Skulden

Författare: Jodi Picoult
Genre: Roman
ISBN: 9177110129


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den tuffa och framgångsrika advokaten Ellie Hathaway känner att det blir allt svårare att med gott samvete försvara osympatiska brottslingar som begått vidriga brott. För att komma ifrån den hårda pressen reser hon till sin faster Leda, och i den vackra småstaden Paradise hoppas hon finna den frid hon länge har sökt.

Men redan första kvällen för Leda ett telefonsamtal som skakar dem båda. Inte längt från Ledas gård bor hennes släktingar, som tillhör det fridfulla amishfolket. De lever enkelt, är djupt religiösa och har en alldeles egen filosofi. Nu har något hänt som gjort familjen chockad och handfallen.

I en intill-liggande lada har kroppen av ett dött spädbarn hittats gömd i höet. Vem kan ha gjort något så grymt – och vems är barnet?
Det hela är ett mysterium och ingen av kvinnorna på gården tycks ha varit gravid. Inte förrän 18-åriga Katie, Ledas systerdotter, förhörs, får man upp ett spår.
Katie förs till sjukhus trots att hon nekar till att hon varit gravid. Ingen av de andra kvinnorna, inte ens Katies egen mamma, säger sig ha märkt något på Katie.

En obduktion av den nyfödde pojken visar att han troligtvis har kvävts till döds.

Någon har begått ett fasansfullt brott. Polisen griper Katie för mord. Det är i det här läget som den förtvivlade Leda vädjar till Ellie. Kan hon tänka sig att försvara Katie? När Katie riskerar att få tillbringa lång tid i fängelset i väntan på sin rättegång bestämmer sig Ellie för att hjälpa henne. Men ska hon någonsin få reda på vad som egentligen hände den natten i ladan då ett oskyldigt barn miste livet?
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Skulden :
2009-10-15 11:21
En mycket bra bok. Liksom Jod Picoults tidgare böcker så tar den upp ett kontroversiellt ämne. Kan en mamma ha dödat sitt eget nyfödda barn?

Betyg 4
2010-03-06 18:43
Jodi Picoult skriver böcker som berör, man tvingas välja sida och sätta sig in i andras liv och situationer, det är så jag har upplevd hennes tidigare böcker och det är de förväntningar jag hade på skulden.
Ämnet var typiskt Jodi Picoult, något annorlunda och ovanligt som en ung amishkvinna anklagad för mord på sitt nyfödda barn, väcker starka och man blir även nyfiken på amish livstilen .
Jag blir besviken på boken, trots ett spännande ämnen når inte skulden upp till Jodis tidigare böcker. Jag läste för jag ville veta hur det skulle gå för Katie men det var en stor lättnad när boken äntligen var färdigläst.
Betyg 3
2012-03-27 21:02
Väldigt bra bok! Jag gillar Jodi Picoult. Så välskriven. Hon tar alltid upp intressanta ämnen och problem. Man får se olika sidor och veta bakgrunden. Så svårt att veta vad som är rätt eller fel och vems sida man ska stå på.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Skulden
Liknande böcker:
Norna
 G. Nilsson
Vitt slödder
 C. Rydberg
Sanatoriet
 S. Pearse
Renegater
 K. Östergren
En gentlemans egendom
 C. Gaskin
Norna - Gäst
 J. Jensen
Kråknatten
 B. Spong
Andromeda
 T. Bohman
Livbåt nr 2
 M. C Banning