bokrecensioner boktips

Den tionde kretsen

Författare: Jodi Picoult
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9146215905


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsenMed Den tionde kretsen utforskar Jodi Picoult bandet mellan förälder och barn, och ställer frågan om du kan omskapa dig själv under en livstid - eller om du för alltid måste bära med dig dina misstag.

Trixie Stone är fjorton år gammal och förälskad för första gången, hon är en mönsterelev; en söt och populär förstaårselev på high school. Hon är också en fl icka som alltid har sett upp till sin pappa Daniel.

En dag vänds hennes värld upp och ner med en enda våldshandling. Plötsligt verkar allt som Trixie har trott om sin familj - och sig själv - vara en lögn. Kan den pojkvän som en gång gjorde Trixie tokig av lycka vara den som krossade hennes barndomsidyll för alltid?

Hon säger att det är så, och det räcker för att få Daniel att bege sig till helvetet och tillbaka för att skydda sin dotter.

Fylld med kraftfulla illustrationer som skildrar djupet av familjens våndor är Den tionde kretsen en skakande och fängslande roman som på ett lysande sätt tecknar den desperata unga flickan och hennes pappa som försöker rädda henne.

Jodi Picoult, som senast utkom med Försvinnanden och Allt för min syster, är bosatt i New Hampshire med sin man och sina tre barn. Hon har bland annat tilldelats New England Bookseller-priset 2003 för hela sitt författarskap och har nått stora försäljningsframgångar med sina romaner som ofta tar upp kontroversiella ämnen.
Medelbetyg: 4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den tionde kretsen :
2007-09-03 18:01
En bok om att växa upp och den förändringen som sker inom en människa.

Den var bra och gripande.
Betyg 4
2008-12-30 05:34
Jag gillar den här boken :) Picoult skriver så bra så bra! en härlig sak med den här boken är att den inte är så förutsägbar. Nya överraskningar titt som tätt
Betyg 5
2009-10-15 10:00
Jag tycker att Jodi Picoult är en väldigt bra författare som fångar läsaren och bjuder på många överraskningar - man kan aldrig lista ut hur boken ska sluta.
Betyg 4
2012-03-06 19:58
Alla Jodi Picoult's böcker är ju fantastiska, men jämför man med de andra av henne som jag har läst är den här fantastisk och inte jättefantastisk. Därför "bara" 4 och inte 5.
Betyg 4
2018-02-15 12:33
Efter en något seg start i något som kändes förutsägbart lyckades författaren överraska och fånga min nyfikenhet. Nyfikenheten höll i sig ända till slutet då den föll pladask i själva upplösningen. Som om författaren inte orkade skriva mer utan bara helt sonika avslutade. Synd på en annars spännande story. Det hela känns en aning för amerikanskt för min smak men i övrigt ok.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Den tionde kretsen
Liknande böcker:
Koryféerna
 L. Andersson
Det löftet du gav
 E. Rydsjö
Sinnenas tid
 A. Ernaux
En flickas memoarer
 A. Ernaux
Pestkung
 M. Strömberg
Elizabeth Finch
 J. Barnes
Varken
 L. Förare