bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
19 minuter
Allt för min syster
Försvinnanden
Jacobs värld
Plain Truth
Skulden
Små stora saker
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Vi är en
 S. Crossan
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen tionde kretsen

 
Författare: Jodi Picoult
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9146215905
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Med Den tionde kretsen utforskar Jodi Picoult bandet mellan förälder och barn, och ställer frågan om du kan omskapa dig själv under en livstid - eller om du för alltid måste bära med dig dina misstag.

Trixie Stone är fjorton år gammal och förälskad för första gången, hon är en mönsterelev; en söt och populär förstaårselev på high school. Hon är också en fl icka som alltid har sett upp till sin pappa Daniel.

En dag vänds hennes värld upp och ner med en enda våldshandling. Plötsligt verkar allt som Trixie har trott om sin familj - och sig själv - vara en lögn. Kan den pojkvän som en gång gjorde Trixie tokig av lycka vara den som krossade hennes barndomsidyll för alltid?

Hon säger att det är så, och det räcker för att få Daniel att bege sig till helvetet och tillbaka för att skydda sin dotter.

Fylld med kraftfulla illustrationer som skildrar djupet av familjens våndor är Den tionde kretsen en skakande och fängslande roman som på ett lysande sätt tecknar den desperata unga flickan och hennes pappa som försöker rädda henne.

Jodi Picoult, som senast utkom med Försvinnanden och Allt för min syster, är bosatt i New Hampshire med sin man och sina tre barn. Hon har bland annat tilldelats New England Bookseller-priset 2003 för hela sitt författarskap och har nått stora försäljningsframgångar med sina romaner som ofta tar upp kontroversiella ämnen.

Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den tionde kretsen :


Bellan 2007-09-03 18:01
En bok om att växa upp och den förändringen som sker inom en människa.

Den var bra och gripande.
Betyg 4

enchanted 2008-12-30 05:34
Jag gillar den här boken :) Picoult skriver så bra så bra! en härlig sak med den här boken är att den inte är så förutsägbar. Nya överraskningar titt som tätt
Betyg 5

elina 2009-10-15 10:00
Jag tycker att Jodi Picoult är en väldigt bra författare som fångar läsaren och bjuder på många överraskningar - man kan aldrig lista ut hur boken ska sluta.
Betyg 4

aLva 2012-03-06 19:58
Alla Jodi Picoult's böcker är ju fantastiska, men jämför man med de andra av henne som jag har läst är den här fantastisk och inte jättefantastisk. Därför "bara" 4 och inte 5.
Betyg 4

Älvan 2018-02-15 12:33
Efter en något seg start i något som kändes förutsägbart lyckades författaren överraska och fånga min nyfikenhet. Nyfikenheten höll i sig ända till slutet då den föll pladask i själva upplösningen. Som om författaren inte orkade skriva mer utan bara helt sonika avslutade. Synd på en annars spännande story. Det hela känns en aning för amerikanskt för min smak men i övrigt ok.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den tionde kretsen


  Köp boken som film på cdon: