bokrecensioner boktips

Leviatan

Författare: Paul Auster
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 1992
ISBN: 9788433966452

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Benjamin Sachs är en amerikansk författare vars berömmelse vilar på en enda roman. "Den nya kolossen", en vänsterradikal uppgörelse med USA, utgiven på 70-talet. Sachs hade vägrat att låta sig inkallas till Vietnamkriget och satt i fängelse då han skrev boken. I juli 1990 läser Sachs vän Peter Aaron - även han författare - i tidningen att en oidentifierad man hittats sprängd till döds på en skogsväg i norra Wisconsin. Aaron förstår genast vem den döde är och bestämmer sig för att berätta hans historia innan FBI, som utreder fallet, hittar på en egen version.
Medelbetyg: 4,2 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Leviatan :
2009-03-11 20:46
Återigen en fantastisk bok av Paul Auster. Fantastiskt fint och flytande språk. Man märker inte att sidorna flyter iväg. Jag har hittat en favoritförfattare! Ska jag skriva något negativt, så kanske det var lite många "slumpar" i berättelsen. Men vilken berättelse.
Betyg 5
2009-03-12 07:33
En mycket bra bok. Att det är mycket slumpar i boken beror på att det är Paul Austers kännemärke. I nästan varje bok han har skrivit så har han utforskat vad slumpen gör med oss...
Betyg 5
2011-06-04 22:57
Auster har ett fantastiskt språk. Det är som att simma i ett lugnt vatten en vacker sommardag. Berättelsen är också väldigt bra, och alla Austers kännemärken finns med. Men jag har lite svårt att relatera till karaktärerna och darför kan det inte bli högst betyg för min del. Ändå är det en imponerande bok. Jag läste ut romanen för en vecka sedan och den bara växer och växer i mina ögon.
Betyg 4
Liknande böcker:
Kirke
 M. Miller
Spärrad gräns
 G. Gränström
Insekt
 C. Castillon
Örådet
 J. Sverker
Gorlans ruiner
 J. Flanagan
Misstagens bok
 S. Bjerg
Nattavaara
 T. Engström
Amado Mio
 P. Pasolini
Fiskande kattens gata
 J. Földes