bokrecensioner boktips

Osynlig

Författare: Paul Auster
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789100124663


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1967, kärlekens sommar. Tjugoårige Adam Walker studerar i New York och drömmer om ett liv som poet när han möter den enigmatiske europén Rudolf Born och dennes förförande flickvän Margot. Efter ett oemotståndligt förslag blir Walker plötsligt indragen i ett triangeldrama med våldsamma konsekvenser.

Fyrtio år senare hamnar Walkers berättelse i händerna på en gammal studentkamrat som numera är författare. Han försöker finna ett mönster i de incidenter som kom att förändra Walkers framtid för alltid.

Osynlig är en roman som rör sig mellan flera olika berättarröster och tidsplan. Med kompromisslös skärpa balanserar Paul Auster på gränsen mellan sanning och fantasi, författarskap och identitetssökande och destruktiv och vacker kärlek.
Medelbetyg: 3,67 (6 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Osynlig :
2011-01-20 18:30
Ännu en fantastisk läsupplevelse av Auster. Han har en lysande förmåga att göra läsaren osäker. Vad är rätt, vad hände - egentligen? Vem var "skurken"? Vem var "hjälten"? I början av boken är handlingen klar och skarp. Efter hand så smyger det in en osäkerhet, och på slutet är inget klart och skarpt. För mig är varje ny Auster-bok något att se fram emot.
Betyg 5
2012-12-11 20:11
[Osynlig]
Betyg 4
2013-03-15 13:08
Visst är Auster som vanligt en alldeles briljant författare som fångar en med språk och handling utöver det vanliga. Men det här är inte en av hans bättre romaner, tycker jag. Första två tredjedelarna är bra, men storyn håller inte ända ut, för mig.
Betyg 3
2019-01-26 13:05
En något förvirrande roman som inleds med att 20-årige Adam när en önskan om att bli poet. Men livet kommer snart förändras då han inser att han blivit vittne till ett mord. Detta mord kommer att innebära en stor grund till det som händer sen.
Berättelsen spänner över olika tidsperioder och det är fina övergångar. Men för mig får boken lågt betyg då det tog lång tid innan jag alls fann något intresse av handlingen. Kanske blir betyget mycket högre vid en andra genomläsning.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Osynlig
Liknande böcker:
Mörk sol
 K. Branzell
Senare
 S. King
Olympia
 M. Kallentoft
Gertrud
 M. Gammel Ginsburg
Skuggan av Rebecca
 S. Hill
Gå i fängelse
 C. Läckberg
Svärmodern
 M. Herngren