bokrecensioner boktips

Till siste man

Originaltitel: Last man standing
Författare: David Baldacci
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9171338527


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En elitstyrka inom FBI förbereder ett tillslag mot en narkotikahandlares näste längs en bakgata i Washington DC. Man intar sina postioner, vapnen är redo och allt pekar mot en framgångsrik inbrytning. Men man möts av moteld, ett välplanerat bakhåll. Sex man får sätta livet till, en överlever: Web London. Snart börjar frågetecken dyka upp kring Web Londons agerande. Varför fanns han inte i beordrad position när anfallsorder gavs? Feghet? Förräderi? Web London har förlorat allt: sina vänner, sina kollegor i insatsstyrkan och sin heder.

FBI tillsätter en internutredning och en psykiater kopplas in för att "grilla" Web London. Web går sin egen väg för att finna sanningen. Han vet att det finns ett vittne, narkotikahandlarens tioårige son. Pojken är spårlöst försvunnen. Web startar jakten och han anar snart att det finns ett pris på såväl hans eget huvud som på pojkens.

Till siste man är en kusligt spännande psykologisk thriller om en mans desperata kamp för sanning och rättvisa.

David Baldacci arbetade tidigare som advokat men är sedan succédebuten med Absolut makt (1996) författare på heltid.

Utdrag ur boken:
Bates var kvar i det strategiska ledningsrummet när mannen kom in. Han såg upp och ansträngde sig för att inte visa sin bestörtning. Buck Winters satte sig mitt emot honom. Pressvecken på hans kostymbyxor var helt enligt Byråns föreskrifter, och hans skor var lika reglementsenligt välputsade.
Medelbetyg: 2,4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Till siste man :
2008-08-23 19:30
En av de svagare böckerna av David Baldacci, vilket i och för sig ändå innebär hög kvalitet och stor spänning. Dock inte riktigt lika fängslande som tidigare böcker av denna författare.
Betyg 3
2008-12-27 22:57
Inte mycket psykologi, men däremot på i stort sett varje sida ständiga referenser till (1) hur speciella och vältränade medlemmarna i FBI:s speciella insatsstyrka är (2) vilka häftiga vapen dessa är utrustade med och (3) vilken inverkan dessa har på en kropp som träffas.
Betyg 2
2009-10-15 19:31
En helt ok bok även om den var lite väl lång. Mittenpartiet var segt. Baldaccis sätt att skriva är lite omständigt tycker jag och han irrar ofta in sig i resonemang som inte leder någonstans. En bra story dock och ett bra tidsfördriv.
Betyg 3
2014-05-09 20:26
Jag håller David Baldacci som en av de mest pålitliga amerikanska författarna men detta tidiga verk är ett sällsynt bottennapp.
Det här är min elfte Baldacci-bok och den i särklass svagaste.

För det första är intrigen så vansinnigt invecklad så inte ens den mest tolerante läsaren kan svälja storyn. Snårigt och svårsmält.

För det andra är berättandet amatörmässigt. Ofta förklarar karaktärerna lite historik och fakta i en dialog med någon vän. Den sortens författande borde stanna i billiga såpor.

För det tredje är persongalleriet katastrofalt. Stereotyper i kvadrat.

En spänningsroman utan spänning.
Nej läs någon annan Baldacci.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Till siste man
Liknande böcker:
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon
Sarek
 U. Kvensler
Regenten
 P. Jansson
Se mig falla
 M. Kallentoft
Leva och dö i Norden
 K. Genberg
Vinter
 P. Jansson