bokrecensioner boktips

Kamelklubben

Författare: David Baldacci
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9170022909


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I utkanten av Washington DC huserar Kamelklubben. Den består av fyra udda och illa medfarna medlemmar, och är helt utan makt. Deras mål är att ta reda på "sanningen" om vad som händer i landet.
Den brokiga församlingen leds av en man med ett dunkelt förflutet som kallar sigOliver Stone. Klubben ägnar dag och natt åt att granska fantasifulla konspirationsteorier,nyheter och myndigheternas förehavanden för att försöka finna sanningenoch ställa USA:s ledare till svars inför folket. Men inte i sina vildaste mardrömmarkan Stone föreställa sig den konspiration som Kamelklubben är på väg att avslöja...

Efter att ha bevittnat ett mord slungas klubben huvudstupa in i en intrig som sträcker sig ända in i Vita Huset, full av oväntade vändningar, högt spel och globala förvecklingar. Klubben slår sig ihop med Alex Ford, en veteran inom Secret Service, som motvilligt blir en av aktörerna i en av de mest rysliga incidenter som någonsin utspelat sig på amerikansk mark. Händelsen kan mycket väl leda till den slutgiltiga urladdningen mellan två skilda världar, och det enda som står i vägen för katastrofen är fem oväntade hjältar.

I Kamelklubben tecknar David Baldacci en skrämmande och levande bild av en värld som snart skulle kunna bli verklighet, och av den lilla grupp som har en möjlighet att hindra apokalypsen.
Medelbetyg: 3,44 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kamelklubben :
2006-09-10 14:16
David Baldaccis elfte roman håller samma nivå som de tidigare. Han fängslar läsaren i ett tidigt skede och släpper inte greppet förrän det är dags för upplösningen 500 sidor senare.
Betyg 4
2009-11-20 21:29
Mycket spännande.
Betyg 4
2010-07-29 09:44
En väldigt spännande historia, och ett annorlunda upplägg. Tycker dock att boken är skriven på ett något naivt sätt. Kan inte beskriva det bättre än så.
Men för övrigt, svår att lägga ifrån sig, och väl genomtänkt.
Betyg 3
2010-11-11 21:29
Det här är första boken jag läser av Baldacci. Det är en angenämn upplevelse, även om första hälften av boken är betydligt bättre än resten, med undantag för episoden på Murder mountain. Det är oerhört ojämt. Mycket känns initierat och genomtänkt, sedan bryts det tvärt med mycket märkliga inslag som verkar sanslöst naiva. Det drar ner helheten, men överlag är det en angenäm bekantskap.
Betyg 3
2010-12-01 18:42
Min första Baldacci var De rättfärdiga som kom ut i år. Ville ha mer läste därför den första boken om medlemmarna i Kamelklubben. Gillade inte upplösningen av berättelsen. Kluven i mitt omdöme. Det var värdefullt att läsa första delen. Personteckningarna är väldigt platta och ibland är det för mycket amerikansk politik.
Betyg 3
2011-02-08 18:24
Min första bok av Baldacci.Måttligt spännande och underhållande.Personerna i Kamelklubben verkade sympatiska men de övriga agenterna och politikerna rätt så klichéaktiga. Slutet blev nog något platt och föga trovärdigt.
Betyg 3
2011-07-26 23:22
Baldaccis historier rör sig ofta kring mörkläggning från amerikanska myndigheter och dessa komplotter väcker ju nyfikenhet. Hans stil är enligt mig en smula träig men han håller tempot vilket gör läsupplevelsen behaglig.

Kamelklubben är en typisk Baldaccistory, på gott och ont. Karaktärerna är inte direkt finslipade och intrigen tar några onödiga genvägar.

Sammantaget en gedigen och trevlig bok.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kamelklubben
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron