bokrecensioner boktips

Förrädarna

Originaltitel: Stone Cold
Författare: David Baldacci
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, mord, spänning
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789170027277


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Oliver Stone, ledare för den mystiska grupp som kallar sig Kamelklubben, är både fruktad och respekterad av dem som korsar hans väg. Genom att hålla ett vakande öga över ledarna i Washington DC har klubben fått nya anhängare men samtidigt skaffat sig fiender - även bland makthavare som är beredda att göra vad som helst för att hindra Stone och hans vänner från att avslöja regeringens hemliga arbete.

Annabelle Conroy är hedersmedlem i Kamelklubben och dessutom en av sin generations främsta bedragare. Kasinokungen Jerry Bagger, mannen som mördade hennes mamma, har hon lurat av fyrtio miljoner dollar. Nu är han henne på spåret med ett enda mål i sikte: Annabelles död. Men medan Stone och hans anhängare gör allt för att skydda henne dyker plötsligt en ny motståndare upp på arenan - en som får Baggers hot att blekna.

En efter en hittas män från Stones förflutna döda. Bakom morden står en enda man: Harry Finn. För de flesta som känner honom är Finn en hängiven far och kärleksfull make som använder sin talang i rikets tjänst. Men han har även en annan sida: han en hänsynslös mördare som nu obönhörligt riktar sitt vapen mot Oliver Stone. Kanske har Stone till slut mött sin överman?

Stone Cold är tredje delen i David Baldaccis bästsäljande serie om Kamelklubben. Än en gång får vi här möta klubben och dess fyra excentriska medlemmar i deras jakt på sanningen. En aktionladdad och delvis skrämmande berättelse, särskilt då man betänker att det som händer i boken skulle kunna bli verklighet inom en inte alltför avlägsen framtid.


Utdrag ur boken:
Gray ringde från en säker telefon i en bunker som CIA hade ordnat åt honom. Presidenten var informerad om ärendet och hade använt sina befogenheter för att ge Gray, om än inofficiellt, tillgång till USA:s myndigheters samtliga resurser för att ordna upp situationen.
Medelbetyg: 4,14 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Förrädarna :
2009-08-05 22:23
En fortsättning på Baldaccis tidigare böcker om medlemmarna i Kamelklubben som nu väver ihop och knyter samman några av de tidigare historierna på ett briljant sätt. Det är spännande från första sidan, men den som får ut mest av boken är den som har läst de tidigare böckerna. Detta är Baldaccis bästa bok om Kamelklubben och högsta betyget är riktigt nära. En mycket stark fyra!
Betyg 4
2010-05-27 19:56
Jag instämmer i ovanstående recension. Otroligt spännande bok. Jag ger den en femma och ser fram emot att läsa fler av David Baldacci`s böcker.
Betyg 5
2010-12-20 19:46
Det här är den bästa boken av Baldacci som jag läst. Det är den tredje i serien om Kamelklubben. Historien är en direkt fortsättning på de två tidigare. Baldacci väver en mycket tät intrig som är facinerande och trovärdig. I mina ögon tappar han fokus en aning i slutet och det är därför det "bara" blir en fyra.
Betyg 4
2011-06-01 10:08
Det är ingen hejd på hur tuff och odödlig han är, Stone stålmannen. Men det är något tilltalande, ja trevligt, med Baldaccis sätt att skriva.
Betyg 3
2011-08-25 19:18
Den kanske starkaste av "Kamelklubben"-böckerna. Den här gången kommer hoten från olika håll vilket bäddar för raffinerad spänning.
Här gör Baldacci det han är bäst på. Bygger en spänningsroman på hemliga myndighetsutövare med resurser, det blir en smula karikatyr över skurkarna men drivet är mycket högt.

Dessutom balanserar karaktären AnnaBelle Conroy den annars gubbiga kärngruppen. Det här är bra.
Betyg 4
2012-10-07 21:56
Mycket bra bok. Fortsättning på Kamelklubben och Samlarna. Tredje i serien.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Förrädarna
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron