bokrecensioner boktips

De oskyldiga

Författare: David Baldacci
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2013
ISBN: 9789187301049


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den före detta elitsoldaten Will Robie är en topphemlig, statsanställd lönnmördare som USA:s regering använder i situationer där varken polis, FBI eller militär räcker till. Robie utför sina order utan frågor och han misslyckas aldrig.

Men så går ett uppdrag fel. Robie är utskickad mot ett mål mitt i Washington D.C., men känner instinktivt att något inte stämmer. För första gången gör Robie det otänkbara: han vägrar att döda.

Robie blir nu själv jagad av sin egen organisation och tvingas fly för sitt liv. Hans vägar korsas av den fjortonåriga Julie, en gatusmart tjej på flykt undan en okänd mördare som samma kväll skjutit ihjäl hennes föräldrar. Robie bestämmer sig för att hjälpa Julie och inser snart att de båda har hamnat i centrum av en enorm konspiration som hotar rikets säkerhet.

David Baldaccis första thriller om den ensamme yrkesmördaren Will Robie är en frenetisk jakt genom Washington D.C. där Robie tvingas kämpa mot de mäktiga organisationer som ska skydda landet. Försvarsdepartementet, armén, FBI, CIA överallt hittar han dubbelspel och infiltration. Spänningsmästaren Baldacci är i toppform och håller läsaren fängslad med ett rasande tempo och en intrig fylld av oväntade vändningar.

De oskyldiga gick rakt in som nr 1 pa New York Times topplista for skönlitteratur och låg pa listan i 15 veckor. David Baldacci har sålt över 110 miljoner böcker
Medelbetyg: 3,5 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av De oskyldiga :
2013-12-20 12:59
Det här är en ganska spännande roman men precis som i fallet med "Dagen noll" tycker jag att Baldacci tar i för mycket. Det blir för många långsökta trådar och för mycket av allt, inte minst våld. Som jag ser det behöver inte ett stort antal människor, även barn, dö en ond bråd död för att en thriller ska bli spännande. Hitchcock sa en gång att hans största misstag i en film var att låta en bomb brisera på en buss där många dog. När du gör det stör du rytmen i det som är spännande och i stället inför du risken för att publiken känner hopplöshet, sorg eller något annat som tar udden av historien. Detta gör Baldacci mer än en gång i denna bok. På plussidan är ändå att uppbyggnadsfasens mystik är spännande och historien håller länge även om avslutningen är relativt dålig. En svag trea blir betyget.
Betyg 3
2014-01-20 10:38
Spännande hela vägen. Psykologiskt och intrigmässigt inte trovärdig.
Betyg 3
2014-09-03 09:31
Gillade denna bok ! Spännande intrig mycket bra.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till De oskyldiga
Liknande böcker:
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund
Blickfångarna
 M. Kallentoft
Öster om avgrunden
 T. Engström
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon