bokrecensioner boktips

Geniet

Originaltitel: Simple Genius
Författare: David Baldacci
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, psykologi, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9170026157


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Före detta Secret Service-agenterna Sean King och Michelle Maxwell är förföljda av sitt senaste fall. När Sean inser att Michelles inre demoner håller på att förgöra henne ordnar han så att hon, om än motvilligt, får psykologisk hjälp. Men istället för att fokusera på sitt tillfrisknande, upptäcker Michelle att någonting inte står rätt till på sjukhuset ...

För att bekosta Michelles sjukhussvistelse åtar sig Sean ett riskfyllt uppdrag. En forskare, Monk Turing, har dött under mystiska omständigheter nära Babbage Town, en hemlighetsfull institution beeståående av en excentrisk grupp vetenskapsmän och kryptografer, finansierad av ett mäktigt företag. Samtidigt har den döde mannens dotter Viggie, ett pianospelande underbarn, sina egna hemligheter. Och vad har egentligen frasen "koder och blod" för betydelse?

Mittemot Babbage Town, på andra sidan York River, ligger CIA:s elitträningsläger Camp Peary, där Monk Turings kropp hittades. Sean har både FBI och CIA i hälarna; kommer han att kunna hitta mördaren och avslöja sanningen innnan han själv blir ett mordoffer? Och kommer han att hinna rädda Michelle från sig själv?

Utdrag ur boken:
Sean King stirrade ut över den lugna floden i det snabbt bortflyende ljuset. Något stod inte rätt till med Michelle Maxwell och han visste inte vad han skulle göra. Hans partner blev mer och mer deprimerad för varje dag och den här melakolin verkade bli alltmer bestående.
Medelbetyg: 3,12 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Geniet :
2008-10-30 21:26
Baldaccis 13:e roman på lika många år börjar lite tveksamt med två parallella historier, där den ena känns lite trög. Ganska snabbt förflyttas dock handlingen samman och de två historierna blir till en och spänningen byggs successivt upp till en spännande och oväntad avslutning av boken. En som alltid mycket bra och läsvärd roman av Baldacci.
Betyg 4
2009-03-21 16:04
Lite för lång för sin handling. Inte Baldaccis bästa och vassaste.
Betyg 3
2011-01-06 14:21
En väldigt ojämn historia med skiftande tempo. Grundhistorien och uppbyggnaden är det väl egentligen inget större fel på, men tempoproblemen tar ner helhetsintrycket. Här finns också lite långsökta inslag, som känns onödiga. En mer renodlad historia i ett jämnt och högre tempo hade varit bättre.
Betyg 2
2011-07-01 10:57
Spännande hela tiden. Rekommenderas för verklighetsflyende thrillerälskare.
Betyg 4
2011-10-16 22:01
Titel och baksidetext bådar gott, väldigt gott. Förväntningarna är skyhöga. Det här blir en smaskig thriller som senare säkert blir film. Men ändå inte riktigt.

Än en gång hittar Baldacci en intrikat story som väcker nyfikenhet, och än en gång faller han i samma fälla.

Det som börjar så bra, så oerhört lovande, utvecklas till en ganska ordinär spänningsroman. Det är, som alltid med Baldacci, gediget och bra, men han borde stanna kvar längre i mystiken. Han borde kräma ur mer av det konspiratoriska upplägget. "Geniet" håller hög klass men lämnar inga bestående intryck. Tyvärr.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Geniet
Liknande böcker:
De ensamma
 A. Kuru
De rättrådiga
 T. Lindberg
Älgkronan
 A. Lilja Gladh
Lämna inga spår
 H. Coben
Den sista akten
 A. Berg
X
 P. Engman
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund