bokrecensioner boktips

Samlarna

Originaltitel: The Collectors
Författare: David Baldacci
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789170027673


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

I Washington DC, där makt är allt och alltför få har alltför mycket av den, finns Kamelklubben, fyra medelålders högst excentriska män med dunkelt förflutet. Deras uppdrag: att ta reda på vad som verkligen sker bakom de dörrar som stängs om Amerikas ledande män.

Mordet på representanthusets talman har skakat nationen, och de ursinniga upprorsmakarna i Kamelklubben har funnit ett chockerande samband mellan detta mord och ett annat dödsfall: frånfället av direktören för Library of Congress avdelning för sällsynta böcker, vars kropp har hittats i ett låst valv där till synes ingenting kunnat skada honom.

En man som kallar sig själv Oliver Stone är gruppens inofficielle ledare, har dragit sig undan sitt våldsamma förflutna och är nu inkvarterad i i en stuga vid Mt. Zion-kyrkogården. Med hjälp av sin erfarenhet och skarpa slutledningsförmåga upptäcker Stone att någon säljer Amerika till dess fiende, en hemligstämplad uppgift i taget. När Annabelle Conroy, sin generations största svindlare, kommer in på scenen, får Kamelklubben ett nytt övertag. Och de kommer att behöva det, eftersom de två morden slungar dem in i en värld av högt spel och spioneri som hotar att fälla Amerika.

Från ett genialt bedrägeri i Atlantic City och den eventuella förfalskningen av en av nationens mest värdefulla böcker, till en slutgiltig kraftmätning av episka mått i maktens centrum, leder David Baldacci läsaren genom ännu en högklassig spänningsroman.

Utdrag ur boken:
Roger Seagraves lämnade Capitol Hill efter ett intressant möte som överraskande nog hade haft mycket lite med politik att göra. På kvällen satt han ensam i vardagsrummet i sin anspråkslösa förortsvilla efter att ha fattat ett viktigt beslut. Han var tvungen att döda någon, och denna någon var en betydelsefull person. Istället för att känna sig oroad såg Seagraves det som en värdig utmanning.
Medelbetyg: 3,57 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Samlarna :
2007-08-25 17:21
David Baldacci har varit min favoritförfattare det senaste decenniet och med denna bok har han nu kommit upp i dussient fullt när det gäller antalet böcker. Denna är dock en av hans svagaste (kanske till och med den svagaste). Han återanvänder karaktärerna från sin förra bok, Kamelklubbben, när han nu väver ihop två historier (en casinoblåsning och en spionhistoria i maktens korridorer) till en. Bitvis underhållande och spännande, men inte i nivå med Baldaccis bästa. Trean är dock stark.
Betyg 3
2010-05-31 00:02
Boken är bättre än föregångaren Kamelklubben men jag rekomederar ändå att man läser den först. Boken är spännande hela tiden och saknar en tam mittdel som många andra böcker har.
Betyg 5
2010-09-30 21:42
Jag tycker den här boken var sämre än föregångaren Kamelklubben. Jag kom inte riktigt in i boken och tyckte den saknade tempoväxlingar.
Betyg 2
2010-11-29 14:10
Lite sämre än den första boken om kamelklubben. Intrigen är lite halvtaskig. Det som lyfter boken är bedrägerierna som är lite fyndiga och humoristiska. Huvudkaraktärerna känns emellertid lite trötta.
Betyg 3
2011-05-10 17:53
Jag är lite småkär i Oliver Stone och i författarens sätt att beskriva Washingtonmiljöer. Här fick vi tillträde till Library of Congress.
Det här var nummer två i Kamelklubben.
Betyg 4
2011-08-08 23:25
Jag sällar mig till gruppen som tycker denna uppföljare var snäppet starkare än "Kamelklubben". Framför allt tycker jag att karaktären "Annabelle Conroy" lyfter berättelsen.

Baldacci är säkerheten själv med mörkläggningskampanjer bland hemliga underrättelsetjänster men det blir precis som en felfri tomgång ganska enahanda. Därför känns Atlantic City-kuppen så uppfriskande.

Läser du Kamelklubben ska du definitivt läsa denna!
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Samlarna
Liknande böcker:
Murgrönan
 M. Stewart
Sista planet till Norge
 Å. Cederberg
Den som fruktar snön
 H. Palladino
Mardrömmar
 G. Maupassant
Friheten
 A. Dahl
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron
Röd vinter
 M. Cameron