bokrecensioner boktips

Morden i Baronville

Författare: David Baldacci
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2019
ISBN: 9789176299029


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Amos Decker, FBI-utredaren med syndromet som gör att han minns allt, följer med sin vän Alex Jamison till småstaden Baronville för att hälsa på Alex familj. Men semestern får ett abrupt slut när plötsligt grannhuset står i brand. Till sin förfäran upptäcker Decker två kroppar i huset. Branden är inte dödsorsaken, och när Decker och Jamison bestämmer sig för att undersöka fallet stöter de på motstånd, både från den lokala polisen och från invånarna. Vad är det egentligen som döljer sig bakom småstadsidyllen? Morden visar sig bara vara toppen på ett isberg.

Utdrag ur boken:
En genomdränkt Decker vräkte sig in i köket och vek av åt höger. Han hade dragit sin Beretta och höll den riktad framåt. Nu önskade han att han inte hade druckit så mycket öl. Hans finmotorik skulle kanske behöva fungera bättre än den gjorde för ögonblicket.

Han rörde sig snabbt längs den mörklagda korridoren och dunsade i ena väggen. När han kom åt väggen föll någonting till golvet. Det var ett fotografi.

Decker svor för själv eftersom han just hade kontaminerat något som nu var en brottsplats, och hade det varit någon annan som gjort det skulle han ha betraktat det som oförlåtligt. Men det kunde inte hjälpas. Han visste inte vad det var som pågick här. Den han hade sett kanske bara var toppen av isberget.

Försiktigt stack han först pistolen och sedan huvudet runt hörnet. Han sökte av området genom att svepa blicken över det två gånger och rätade sedan på sig.

Nu visste Decker vad som satt igång först gnistan och sedan lågorna. Och det fladdrande ljuset. Blottlagda elledningar hade verkligen fuktats med vätska. Men det var inte vatten. Det var blod.

Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Morden i Baronville :
2021-01-29 14:13
Morden i Baronville är tydligen fjärde delen i David Baldaccis serie om Amos Decker. Jag har inte läst någon av de tidigare. Decker är den där hårda typen som gärna blir huvudperson i en kioskdeckare.

Berättelsen håller ihop och som läsare får man till sist allt klart för sig. Bovarna åker fast och Decker triumferar. Boken är spännande, inte tu tal om den saken.

Men ändå känner jag mig inte helt nöjd. Det blir så många mordoffer i denna lilla stad att det nästan blir löjligt. Midsommer låter som ett lockande semestermål i jämförelse. I Morden iMidsommer brukar det "bara" vara tre mordoffer per episod. Men det finns en annan sak som faktiskt irriterar mig. Amos Decker har en kvinnlig kollega, Alex Jamison, men det är Decker som står för all tankeförmåga och alla intelligenta slutsatser. Jamisons roll är att ställa förundrade frågor så att Decker kan få berätta vad han har kommit fram till. Måhända är jag inte tillräckligt reaktionär för att uppskatta det upplägget.
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Morden i Baronville
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly