bokrecensioner boktips

Rollspel

Författare: David Baldacci
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9170021708


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En mördare gäckar polisen på landsbygden i Virginia. En ung kvinna, stripteasedansös visar det sig, hittas död och svårt sargad. På brottsplatsen har gärningsmannen lämnat märkliga spår som tyder på att han iklätt sig rollen av en seriemördare som härjade i Kalifornien under 1960-talet. Nästa offer är ett par ungdomar. Samma märkliga signaler från gärningsmannen.

Robert Lee Battle är en av Virginias rikaste och mest ansedda män. Men det finns sprickor i den välputsade fasaden. Battle är en osympatisk familje-tyrann och det utåt sett lyckliga äktenskapet med den paranta hustrun är en kuliss. Familjen ruvar på mörka minnen av en son som dog i unga år under omständigheter som tystats ned.

Deckarparet Michelle Maxwell och Sean King engageras av polisen i jakten på mördaren som fortsätter spela sitt morbida rollspel. När ett av mordoffren visar sig vara en ung man som misstänks för inbrott på Robert Lee Battles lantegendom tar jakten en oväntad vändning.

Rollspel är ännu en thriller från författaren till succéboken Absolut makt som filmades med Clint Eastwood i huvudrollen.
Medelbetyg: 2,88 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Rollspel :
2006-08-03 18:35
David Baldaccis tionde bok håller klassen jämfört med de tidigare och för första gången har han här låtit två rollfigurer (Sean King och Michelle Maxwell från "Den gemensamma nämnaren" återkomma). Baldaccis styrka är att han lyckas väva ihop berättelsen på ett bra sätt trots att det finns flera parallella historier.
Betyg 4
2008-06-17 20:00
lika bra som de andra jag läst. En bra sommardeckare.
Betyg 4
2010-08-20 17:51
Detta är en typisk deckare om en serimördare. Baldacci visar att han kan det också. Det är väldigt många personer med i boken som man kan misstänka a la läckberg.
Betyg 3
2011-06-25 12:26
För otäck för min smak.
Betyg 1
2012-06-15 18:19
Denna snåriga mordkavalkad består av 101 korta kapitel. Den är lättläst, ytlig och svagt underbyggd. Intrigen är sensationellt svårsmält.
Det är olikt Baldacci och jag anar att han i sin iver försökte nå en större målgrupp med denna tunna historia.

Möjligtvis kan man säga att det är modernt. Att dagens deckarläsare föredrar dessa twist-and-turns jämfört med Baldaccis mer välbyggda historier.

Jag har läst det mesta av Baldacci och kan tveklöst konstatera att detta är bland det svagaste. En besvikelse.
Betyg 2
2014-11-04 14:50
En seriemördare gäckar polisen, men kanske är det mer än en mördare. Det är många mord i denna deckare och ibland är det svårt att hänga med som lyssnare/läsare.

Som deckare helt okay men lite väl blodig ibland.

Betyg 3
2015-06-17 13:20
Bra bok !
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Rollspel
Liknande böcker:
De ensamma
 A. Kuru
De rättrådiga
 T. Lindberg
Älgkronan
 A. Lilja Gladh
Lämna inga spår
 H. Coben
Den sista akten
 A. Berg
X
 P. Engman
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund