bokrecensioner boktips

Attentatet

Författare: David Baldacci
Genre: Thriller
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 2014
ISBN: 9789187301520


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Will Robie är en mästare på att mörda.

När USA:s regering måste eliminera landets allra värsta fiender, kallar man in Robie, landets skickligaste lönnmördare. Ingen kommer i närheten av Robies talang. Ingen utom Jessica Reel. Även hon är en professionell lönnmördare, lika skicklig och livsfarlig som Robie. Och nu har hon hoppat av och vänt sina vapen mot personer i den egna organisationen.

Regeringen vänder sig till Robie för att ta itu med problemet. Hans uppdrag: få tag på Reel, död eller levande. Bara en mördare kan fånga en annan mördare, menar man. Men i sin jakt på Reel inser Robie snart att saken är mer komplicerad än vad han fått reda på. Reels attacker mot sin egen organisation döljer ett större hot, ett hot som skulle kunna skaka USA:s regering i grunden och sända ut chockvågor över hela världen.
Medelbetyg: 3,67 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Attentatet :
2015-04-16 21:50
Det är spännande, men också väldigt mycket överdrifter och osannolikheter. Det är just det senare som drar ner betyget, som annars hade kunnat bli högre. Personligen föredrar jag att man antingen är superhjälte rakt av, eller att det är väldigt verklighetstroget. Det här är något mitt emellan. Boken har rätt mycket av typiskt amerikanskt publikfrieri. I min mening är det synd på något som kunde blivit ganska bra.
Betyg 3
2016-04-27 15:37
Bra
Betyg 4
Liknande böcker:
Gränsmark
 A. Trosell
Jaga i blindo
 E. Thompson
Heartsick
 C. Cain
Rymlingen
 H. Fogelström
Fågelbarnet
 I. Frimansson
Jakten på Amos Decker
 D. Baldacci