bokrecensioner boktips

Flykten

Originaltitel: Saving faith
Författare: David Baldacci
Genre: Thriller
Ämnesord: politik, spänning
Utgivningsår: 2000
ISBN: 9789171339324


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Faith Lockhart har uträttat för mycket. Hon vet för mycket. Hon vill berätta för mycket. Några av de mäktigaste personerna i världen har bestämt sig för att hon ska dö - även om det innebär att den FBI-agent som beskyddar henne måste dödas.

Utdrag ur boken:
Daniel Buchanan satt i sitt mörklagda kontorsrum och smuttade på svart kaffe som var så starkt att han nästan kunde känna hur hjärtat slog snabbare efter varje klunk.
Medelbetyg: 3 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flykten :
2008-02-22 14:31
Denna David Baldaccis femte bok håller god klass även den, trots att det långt ifrån är hans bästa bok. Han lyckas i vanlig ordning bygga upp spänningen och upplösningen blir som vanligt dramatisk. Mycket bra bok!
Betyg 4
2008-05-25 22:41
Halv spännande. Baldacci kan bättre.
Betyg 3
2011-09-08 18:53
Baldacci får en tvåa för försöket. Boken innehåller alltför många skönhetsfel för att bli riktigt bra. Små irriterande detaljer sänker helheten. Varför berätta om hur huvudpersonen lagar mat och beskriva ingredienser och vad han gör från ax till limpa, till exempel? Get to the point.
Betyg 2
2011-12-28 20:05
Det som kännetecknar Baldacci är hans sinne för underhållande spänningsintriger. Man kan ofta ha befogad kritik kring trovärdighetshalten men ser man det som ren underhållning är det svårt att inte imponeras.

Som så ofta i Baldaccis thrillers är det en person som myndigheterna är ute efter. Vi snackar mörkläggning i stor skala. Den här gången är det en kvinna som är beredd att vittna om känsliga uppgifter. Hon blir attackerad och tvingas fly. Därav den banala svenska titeln.

Hur som helst blir det en gastkramande resa mot till synes hopplöst mål.

Det finns som sagt klara brister för felsökaren, men för den som kan svälja storyn med en nypa salt har en fin lässtund framför sig. Typisk Baldacci.
Betyg 3
2012-07-25 22:14
Den här boken har jag skjutit upp att läsa i flera år, jag har börjat på den och sen slutat efter 30 sidor, men nu när jag inte slutar mitt i böcker längre läste jag faktiskt klart boken och den var faktiskt hyfsat bra. MEN, det tog typ 150 sidor innan man kom in i det bra, och det var lite för mycket politik i början, nästan vartannat kapitel handlade bara om mutor bland olika senatorer osv. Den var däremot värd att läsa, och som jag ser här av andras kommentarer är det här en av hans sämsta böcker, så jag ska nog försöka mig på någon av hans andra också när rätt tid kommer.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flykten
Liknande böcker:
Röd signal
 J. Brännström
Dödsdansen
 M. Grund
Dödsdansen
 M. Grund
Blickfångarna
 M. Kallentoft
Öster om avgrunden
 T. Engström
Mirakelkammaren
 A. Kim
Samanthas svåra val
 K. Daniel
Ond tro
 A. Bailey
Vad hände med Barry?
 J. Lowery Nixon