bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den andra kvinnan
Den gåtfulle fotografen
Ett alldeles särskilt..
Lämna Världen
Liknande böcker:
En mors bekännelse
 K. Rimmer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Julys folk
 N. Gordimer
Under floden
 S. Nordstrand
Makten
 N. Alderman
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Pojken som följde med..
 J. Dronfield
Daisy Jones & The Six
 T. Jenkins Reid

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerFörändringens vindar

 
Författare: Douglas Kennedy
Genre: Roman
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9170014442
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är i slutet av 1960-talet. Hannah Buchan har precis börjat på universitetet. Alla engagerar sif i proteströrelsen mot kriget - inte minst hennes egna föräldrar. Hannahs pappa är lärare, kvinnokarl och hängiven aktivist, och hennes mamma är en neurotisk och självupptagen konstnär som tycker att dottern är alldeles för petigt konservativ. Den enda i familjen som tycks stå med båda fötterna på jorden är Hannah. Som ett slags omvänd revolt mot föräldrarnas fria och ombytliga livsstil blir hon förälskad i en pålitlig, ordentlig, aningen tråkig ung man. Dan läser medicin och är i Hannahs tycke den perfekte äktenskapskandidaten.

Ett par år senare lever Hannah och Dan precis det trygga förutsägbara liv Hannah eftersträvat. De bor i en mindre stad i Maine, Dan arbetar som läkare, Hannah är hemma med deras lilla barn och börjar känna sig alltmer otillfredsställd med tillvaron. När Tobias Judson dyker upp i hennes liv kan bara en sak hända: hon blir blixtförälskad.
Tobias är ung, snygg, begåvad, vänsterradikal och vän med Hannahs pappa - alltså precis en sådan man hon alltid velat undvika. Det börjar som en passionerad kärleksaffär, en tillfällig och kittlande förbjuden relation, men det förvandlas till något mycket farligare när det uppdagas att Tobias är efterlyst. Hannah hamnar nu i ett moraliskt dilemma men beslutar sig för att hjälpa Tobias att fly ur landet.

Trettio år senare är Hannah fortfarande gift med Dan. Hon arbetar som lärare och bekymrar sig för sina två vuxna barn: dottern är mitt uppe i ett destruktivt kärleksförhållande och sonen är en ultrakonservativ republikan. Den riskfyllda kärleksaffären med Tobias Judson har Hannah för länge sedan förpassat längst in i minnenas vrår. Hon tänker nästan aldrig på det som hände. Inte förrän Tobias än en gång uppenbarar sig i hennes liv. Med ens inser Hanna att hon aldrig glömt, vare sig det brott hon den gången begick eller kärleken till Tobias...Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Förändringens vindar :


Oline 2008-07-18 19:46
Hej,
relationsdrama, kärlek och lite spänning. Jag har läst "Den andra kvinnan" av Douglas Kennedy, och den var snäppet bättre, men denna var bra den med.
Betyg 4

Isidora 2010-08-29 20:26
Ingen tantromantik här trots den hemska svenska titeln pekar åt det hållet. Mycket medryckande och insiktsfullt i stället, och Douglas Kennedy är väldigt bra på att beskriva hur kvinnor tänker och känner.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Förändringens vindar


  Köp boken som film på cdon: