bokrecensioner boktips

Förändringens vindar

Författare: Douglas Kennedy
Genre: Roman
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9170014442


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är i slutet av 1960-talet. Hannah Buchan har precis börjat på universitetet. Alla engagerar sif i proteströrelsen mot kriget - inte minst hennes egna föräldrar. Hannahs pappa är lärare, kvinnokarl och hängiven aktivist, och hennes mamma är en neurotisk och självupptagen konstnär som tycker att dottern är alldeles för petigt konservativ. Den enda i familjen som tycks stå med båda fötterna på jorden är Hannah. Som ett slags omvänd revolt mot föräldrarnas fria och ombytliga livsstil blir hon förälskad i en pålitlig, ordentlig, aningen tråkig ung man. Dan läser medicin och är i Hannahs tycke den perfekte äktenskapskandidaten.

Ett par år senare lever Hannah och Dan precis det trygga förutsägbara liv Hannah eftersträvat. De bor i en mindre stad i Maine, Dan arbetar som läkare, Hannah är hemma med deras lilla barn och börjar känna sig alltmer otillfredsställd med tillvaron. När Tobias Judson dyker upp i hennes liv kan bara en sak hända: hon blir blixtförälskad.
Tobias är ung, snygg, begåvad, vänsterradikal och vän med Hannahs pappa - alltså precis en sådan man hon alltid velat undvika. Det börjar som en passionerad kärleksaffär, en tillfällig och kittlande förbjuden relation, men det förvandlas till något mycket farligare när det uppdagas att Tobias är efterlyst. Hannah hamnar nu i ett moraliskt dilemma men beslutar sig för att hjälpa Tobias att fly ur landet.

Trettio år senare är Hannah fortfarande gift med Dan. Hon arbetar som lärare och bekymrar sig för sina två vuxna barn: dottern är mitt uppe i ett destruktivt kärleksförhållande och sonen är en ultrakonservativ republikan. Den riskfyllda kärleksaffären med Tobias Judson har Hannah för länge sedan förpassat längst in i minnenas vrår. Hon tänker nästan aldrig på det som hände. Inte förrän Tobias än en gång uppenbarar sig i hennes liv. Med ens inser Hanna att hon aldrig glömt, vare sig det brott hon den gången begick eller kärleken till Tobias...


Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Förändringens vindar :
2008-07-18 19:46
Hej,
relationsdrama, kärlek och lite spänning. Jag har läst "Den andra kvinnan" av Douglas Kennedy, och den var snäppet bättre, men denna var bra den med.
Betyg 4
2010-08-29 20:26
Ingen tantromantik här trots den hemska svenska titeln pekar åt det hållet. Mycket medryckande och insiktsfullt i stället, och Douglas Kennedy är väldigt bra på att beskriva hur kvinnor tänker och känner.
Betyg 4
Liknande böcker:
Falska toner och söta..
 E. Klingberg
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn
Djungelrummet
 C. Möller
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
En sekund är jag evig
 M. Gustavsdotter
Monica Magnus 1966
 U. Ewerman