bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den andra kvinnan
Den gåtfulle fotografen
Förändringens vindar
Lämna Världen
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz
Anna - Lisas val
 E. Åhman Owetz
Brevvänner
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerEtt alldeles särskilt förhållande

 
Originaltitel: A special relationship
Författare: Douglas Kennedy
Genre: Roman
Ämnesord: depression, psykologi, kärlek
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9137123599
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


En kärlekspassionen som sakta övergår i rena mardrömmen. Sally är amerikansk utrikeskorrespondent och stationerad i Kairo när hon möter Tony. De blir blixtförälskade, men sedan de gift sig och flyttat till England ändras allt. Tony är ofta borta, Sally känner sig isolerad, känslorna svalnar. Efter en komplicerad förlossning drabbas Sally av depression och orkar knappt ta hand om barnet. Ett dödsfall inom familjen föranleder Sally att resa till USA. Men väl tillbaka i London igen väntar en chock: Tony har flyttat och barnkammaren är tom. Nu börjar en mardrömslik kamp för att återfå barnet. För snart upptäcker Sally att allt man gjort och sagt kan användas emot en ?


Medelbetyg: 2,83 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ett alldeles särskilt förhållande :


Mimmi82 2005-03-03 22:11
Om en kvinna som drabbas av förlossningsdepression och hamnar på psyket, varpå hennes man sticker med deras barn, vilket följs av en vårdnadstvist. Boken är lite seg och jag upplevde att den saknade "äkthets-känsla".
Betyg 2

Rosa 2006-01-06 16:57
Sally och Tony träffas i Kairo där de båda jobbar som utlandskorrespondenter. Häftig passion uppstår. Sally blir oplanerat gravid och hon beslutar sig för att följa med Tony till hans hemland England. Själv kommer hon från USA. Av praktiska skäl gifter de sig snabbt.

Graviditeten och förlossningen blir en mardröm. Sally drabbas av postnatal depression. Tony stöttar henne inte. När Sally så småningom ändå börjar få fast mark under fötterna åker hon till USA på ett kort, privat besök. När hon kommer hem har Tony tagit deras son och fått ett domstolsbeslut innebärande att Sally enbart får träffa sonen en timme i veckan. Nu börjar kampen.

Boken är väldigt intensiv och beskriver detaljerat och färgrikt Sallys kamp igenom både den djupa depressionen och vårdnadsrätten om sonen. Stundtals kändes det som lite för många sidor om samma sak men boken var trots detta lättläst.

Det som jag saknar i boken är Tonys syn på saken. Han figurerar enbart som elaking och man får inte veta hur han känner och tänker och varför han agerar som han gör. Tänk vad mycket bättre boken hade varit om vartannat kapitel var skrivet ur Tonys synvinkel och vartannat ur Sallys.

Det får bli en svag 4:a.
Betyg 4

Ninaw 2006-04-14 18:13
Jag hade väntat mig mycket mer efter Den andra kvinnan och Den gåtfulle fotografen.. Men denna var bra. Bra skriven. . Jag imponeras av Douglas förmåga att verka förstå människor i olika situationer. För det blir så otroligt trovärdigt. Deb var intressant och bra men nådde inte på långa vägar upp till de två andra.
Betyg 3

Jenny 2006-06-15 08:56
Vet inte om jag ska ge denna bok en 3:a eller en 4:a, men det får bli en svag 4:a. Jag har läst två Douglas Kennedy-böcker tidigare och de är otroligt bra, 5:or båda två, men den här boken är inte lika bra, och jag blir inte lika uppslukad av historien som jag blev av de andra historierna i de tidigare böckerna.

Vad handlar den här boken om då? Jo, när Sally är utrikeskorrespondent i Kairo träffar hon Tony och de blir förälskade i varandra. En kort tid efter det blir Sally gravid och de flyttar till London för att leva ett mer stillsamt liv utan en massa fartfyllda utrikesresor i jobbet. Men livet blir inte riktigt som de tänkt sig och Sally har en jobbig graviditet och drabbas av en svår depression efter förlossningen. En tid senare inträffar ett dödsfall i Sallys familj och hon reser till USA. När hon sedan återvänder till London har Tony flyttat och tagit deras barn med sig. Nu börjar kampen om att få tillbaka sitt barn, vilket inte är lätt.

När man läst ut boken undrar man varför Tony gjorde som han gjorde, jag saknar en förklaring till hans beteende. Han känns inte riktigt trovärdig.
Betyg 4

ingridc 2012-02-11 09:32
Har läst drygt halva och den är långrandig, ointressant och fängslar inte. Inte i närheten av "Den andra kvinnan".
Betyg 2

okidoki 2013-12-16 14:26
Mycket gnäll och klagan. Författaren har bråttom och fördjupar ingenting.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ett alldeles särskilt förhållande


  Köp boken som film på cdon: