bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den andra kvinnan
Ett alldeles särskilt..
Förändringens vindar
Lämna Världen
Liknande böcker:
Requiem på Dimön
 M. Lindstein
Mytomanen
 S. Sarenbrant
I spindelns nät
 L. Lippman
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen gåtfulle fotografen

 
Författare: Douglas Kennedy
Genre: Thriller
Ämnesord: depression, mord, kärlek, spänning, äventyr
ISBN: 9176436446
 
Spänning:  7
Romantik:  4
Humor:  3
Lärorik:  2
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ben Bradford lever i den amerikanska drömmen. Han är fömögen delägare i en advokatfima på Wall Steet och bo med fru och barn i ett stort hus i en fashionabel föort. Men bakom fasaden ä det spänt. Ben vantrivs på jobbet och dömmen om ett äventyrligt liv som fotograf. Hans fru är otrogen och vill skiljas.
Så ta Ben kontakt med sin frus älskare - ett möte som få katastrofala konsekvenser. Och Ben dras in i ett nät av lögner, bedrägerier och förställning, och ger sig ut på vägana i flykt från sitt förflutna.

Medelbetyg: 3,9 (10 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den gåtfulle fotografen :


miCaela 2005-04-21 16:23
Det gåtfulle fotografen är en bra kioskvältare, man har svårt för att lägga boken ifrån sig, men ändå är den inte så bra att den kommer hamna i litteraturhistorien direkt. Perfekt lektyr om man har en lång resväg framför sig eller en bok att bara sträckläsa.
Betyg 3

majabek 2005-07-23 20:02
Det här var egentligen den sista boken jag ville läsa. Men i brist på annat så tog jag den med till stranden. Efter ett par kapitel så kunde jag inte lägga den ifrån mig. Om man silar bort det sega, amerikanska tugget så är det en bra historia om en man som inte fick det livet han ville.
Den slutade inte riktigt som jag hade föreställt mig.
Betyg 3

Ninaw 2006-04-14 14:32
Jag tycker den är intressant. Dels för att den är så trovärdig men ändå väldigt väldigt fantastiskt. Vad är det som driver en människa till att ex begå ett mord? Kan vem som helst göra det beroende på situation? Hur handskas man med det sen?

Michael Douglas är en av mina favoritförfattare. Har dock bara läst tre böcker av honom men två av de böckerna ligger på min top 5 lista. Den andra boken heter "Den andra kvinnan". Låter som något ur Harlekin serien men är så långt ifrån det som det bara går. Själv hatar jag romantiska böcker eftersom det är så mycket hjärta och smärta och tramsprat som bara gör mig generad. Fjantigt helt enkelt. Men i Den andra kvinnan så läser jag faktiskt en kärlekshistoria som tar mig med storm. Den är såååå vacker och den är inte ett dugg fjantig eller överdriven, porrig eller patetisk. Den gåtfulle fotografen är av en helt annan historia men de är dock lika bra fast på olika sätt. Det som finns gemensamt de emellan är författarens fenomenala sätt att verkligen fängsla en så att det är omöjligt att sluta läsa. Och om man frågar sig "vad" som egentligen är så spännande så man inte kan lägga ifrån sig den så kan man liksom inte riktigt svara på det.. det bara "är" så.

De personer jag lärt känna genom Douglas Kennedys romaner känns som riktiga personer. Dom är så trovärdiga så det känns konstigt att de bara skulle kunna vara påhittade, de är så fullkomliga på något sätt. Mer verkliga än mig till och med. =)

Douglas Kennedys böcker är för mig ett sätt att lära känna och förstå andras människor och få gräva i deras psyke och livsöden. Hans böcker är lika mycket psykologi som en vanlig psykologibok men med skillnaden att här är allt gömt bakom en skickligt sammanflätat historia som du kommer ha svårt att glömma.
Betyg 5

Jenny 2006-06-15 08:54
Det här är en bok som jag sträckläste. Gång på gång dyker nya överraskningar upp som gör det otroligt svårt att lägga boken ifrån sig. Handlingen förs fram i ett högt tempo och man fullkomligt uppslukas av historien.

Boken handlar om Ben Bradford som jobbar på en advokatfirma och lever tillsammans med sin fru och två barn (i alla fall till en början...). Äktenskapet är dock inte bra och relationen mellan Ben och hans fru är ansträngd. Ben får reda på att frun är otrogen och att hon vill skiljas. Det är när Ben tar kontakt med sin frus älskare som det hela tar fart. Ni kan aldrig ana vad som komma skall! Men det är det som gör att du inte kan släppa boken förrän du har läst ut den. Visst är historien otrolig och det finns nog inte många människor vars liv tagit en sådan vändning som det gör för Ben. Men ack så spännande det är! Det enda jag kan klaga på är att slutet har något konstruerat över sig, men hur sjutton avslutar man en sådan här bok?
Betyg 5

Joanna 2006-07-15 14:57
Sträckläste, men fick så många klumpar i magen!!! Den är verkligen jobbig då så mycket går sååå fel, men som sagt - man lägger ogärna ner den.
Betyg 3

sophiemydear 2007-10-10 14:10
Sträckläsningsbok i högsta bemärkelse, väldigt spännande, men den gav inget större intryck på mig ändå.
Betyg 3

hencka 2008-07-22 09:33
Mycket medryckande och spännande med en ganska originell intrig.Det var en liten tid sen jag läste den här,men jag minns att jag fascinerades stort av boken.Ett litet mästerverk.
Betyg 5

millennium 2008-08-12 18:35
En riktigt bra och spännande bok.
Hade han en enorm tur eller var han skicklig?
En spännande roman utan poliser eller annat spaningsarbete.
Den får en stark fyra av mig.
Betyg 4

MacIngo 2010-08-14 15:16
Det var länge sedan jag läste Den gåtfulle fotografen, men jag vill minnas att jag då tyckte att det var en jättebra story... fyra eller femma
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den gåtfulle fotografen


  Köp boken som film på cdon: