bokrecensioner boktips

Total kontroll

Originaltitel: Total control
Författare: David Baldacci
Genre: Thriller
Ämnesord: mord
Utgivningsår: 1997
ISBN: 9780446604840


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ett flygplan utsätts för attentat och sprängs i luften. Alla de 181 ombordvarande dör. Jason Archer - anställd på ett av världens ledande IT-företag - finns med på passagerarlistan. Men inte bland de omkomna.

Utdrag ur boken:
Efter i dag skulle han för första gången verkligen kunna säga att riskerna hade varit värda det. Han behövde bara överleva den här dagen.
Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Total kontroll :
2008-01-23 12:45
Uppföljaren till debuten "Absolut makt" håller också den mycket god klass och förtjänar ett mycket bra betyg.
Betyg 4
2010-12-10 12:56
Till viss del är det här en tidsresa till en tid då internet såg annorlunda ut. Historien har en del intressanta ingredienser, men innehåller också en rad kardinalfel som jag ser det. Jag tycker exempelvis att det är en mindre bra idé att börja med en katastrof. Bakgrunden och motiveringen till hur folk agerar känns orealistisk, som mycket annat i boken. Även om svängningarna är lite underhållande lämnar de som helhet inget riktigt substans till historien. Inte ens när det är tragedier som beskrivs känns det uppriktigt realistiskt.
Betyg 2
2011-11-23 22:49
På många sätt en typisk Baldacci-thriller. Komplott och mörkläggning hör ju till vanligheterna men som jag tidigare märkt är hans intriger starkare än hans litterära kapacitet.

Mystiken är inledningsvis en stark drivkraft men i takt med att historien breder ut sig sjunker tempot och intensiteten försvinner.

En helgjuten spänningsroman rent tekniskt men några djupa avtryck lämnas inte. En bok för de trognaste fansen.
Betyg 3
Liknande böcker:
De kapabla
 K. Ekman
Spegelmannen
 L. Kepler
Angelika
 T. Giron
Lockdown
 P. May
Gränsmark
 A. Trosell
Jaga i blindo
 E. Thompson